cultura

cultura

L'escola de música de La Lira Ampostina perilla si no es fa municipal

L'entitat està en números vermells i ha demanat a l'Ajuntament que ho sol·licite a Educació

El consistori vol esperar que ho demane també la Unió Filharmònica

La continuïtat de l'escola de música de La Lira Ampostina, una de les bandes de referència a les Terres de l'Ebre, fundada el 1916 i que disposa d'uns 750 socis, està en perill. Així ho han reconegut fonts properes a l'entitat i el mateix president de la junta directiva, Javier Escrihuela. De fet, fa un parell de setmanes es va celebrar una assemblea per exposar als socis de La Lira la necessitat de fer municipal l'escola de música i rebre d'aquesta manera l'ajut del Departament d'Educació, xifrat en 540 euros per alumne i any. “Això ens permetria superar les dificultats econòmiques que tenim, i tindríem l'oportunitat de subsistir”, admetia Escrihuela, que assegurava que l'entitat no perdrà el control de l'escola i que continuarà gestionant-la. A l'assemblea hi van assistir 125 socis, entre els quals hi havia l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, i es va aprovar autoritzar la junta directiva a signar un conveni amb l'Ajuntament d'Amposta per fer municipal l'escola de música de La Lira. Un total de 119 socis hi van votar a favor, 3 en contra i 3 en blanc. I és que l'entitat ja fa temps que està en números vermells i no pot amortitzar el seu deute, ja que gairebé tots els ingressos de l'entitat van a parar a l'escola de música.

La pilota és a la teulada de l'Ajuntament i el termini per presentar la sol·licitud a Educació acaba a finals de mes. “Si no ho demanem de seguida, perdrem els diners d'aquest curs, entre 80.000 i 90.000 euros”, apunta Escrihuela, una situació que ha confirmat la directora territorial d'Educació, Marian Rojas. El problema és que a Amposta hi ha una altra banda de música, la Unió Filharmònica, que sembla que no té tanta pressa com La Lira per convertir la seua escola de música en municipal. “Sabem quina és la voluntat de La Lira però abans de prendre una decisió voldríem saber què vol la Filharmònica”, va manifestar l'alcalde, Manel Ferré. “Ens agradaria que totes dues prenguessen la mateixa decisió”, hi afegeix, i recorda que fa uns anys es va donar una situació semblant i en aquell moment va ser La Lira qui no va voler fer municipal la seua escola de música, i en canvi la Filharmònica sí que ho volia.

LA XIFRA

540
euros
són els que el Departament d'Educació paga per alumne i any a les escoles municipals de música.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.