cultura

cultura

Anàlisi de l'obra de Narcís Oller

Diferents experts estudien la seva obra al llibre ‘Narcís Oller i Vilaniu'

Magí Sunyer, president de la Societat Narcís Oller, deia ahir que l'escriptor va saber adaptar-se i que la seva obra va evolucionar segons passava el temps –del realisme al modernisme– però no sense els consells que li propiciaven persones properes com Josep Yxart o Joan Sardà, sense els quals es va sentir desorientat. Va passar de ser un escriptor prolífic i reconegut a ser un total desconegut.

Per entendre el perquè de la seva obra i fer-li justícia davant les incoherències lingüístiques que se li han atribuït, així com les crítiques en considerar-lo pobre en recursos i l'aparició, als seus textos, de molts castellanismes, Cossetània ha editat Narcís Oller i Vilaniu, en què sis estudiosos –Jordi Ginebra, Margarida Aritzeta, Empar de Bofarull, M. Isabel Berenguer, Ricard Torrents i Jordi Tiñena– fan una anàlisi de la seva obra. El llibre el va presentar Pere Navarro, professor de la URV, ahir en les II jornades sobre Narcís Oller, i és un repàs de les sessions que es van fer en la primera edició d'aquestes jornades el 2008. Magí Sunyer també va presentar una nova edició de La Papallona, amb pròleg de Laureà Bonet, i de Rurals i urbanes, un recull de contes prologats per Montse Corretger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.