cultura

La Burés és BCIN

El govern declara bé cultural d'interès nacional l'edifici del vapor de la fàbrica Burés, a Anglès

En el mateix acord del govern es delimita també l'entorn de protecció del monument

El govern en funcions va acordar ahir declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de monument històric, l'edifici del vapor de la fàbrica Burés, a Anglès (Selva). En el mateix acord es delimita també l'entorn de protecció del monument.

En el text de l'acord, es destaca que “en context de Catalunya i de l'Estat, és el vapor sencer més complet que és manté en el seu lloc original” i que “ocupa un lloc rellevant en el context del patrimoni industrial continental europeu”. El govern considera necessari definir un entorn de protecció al voltant de l'edifici del vapor de la fàbrica Burés per garantir la pervivència dels seus múltiples valors culturals en les millors condicions possibles.

L'edifici del vapor de la fàbrica Burés està situat a l'angle nord-est de l'antiga fàbrica Burés d'Anglès. És un edifici industrial que allotja l'element més singular: la màquina del vapor. El vapor Burés és una màquina industrial de 200 CV de força del sistema Corliss fabricada l'any 1900 per La Maquinista Terrestre i Marítima de Barcelona, que està en perfecte estat de conservació i de funcionament en el mateix lloc on va ser emplaçada.

Recentment, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya va atorgar un accèssit dels premis Bonaplata a l'arquitecte Adrià Felip Campistol pel seu projecte de restauració de la fàbrica Burés d'Anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.