Cultura

La torre de Palafrugell

El Museu del Suro de Palafrugell obre avui al públic, coincidint amb la inauguració de la pista de gel, el centre d'interpretació de la torre dipòsit modernista de Can Mario. El centre d'interpretació està dins el túnel que porta a les escales de la torre. I, a més, es pot pujar dalt de la torre, si se superen els 182 esglaons, i tenir una vista privilegiada de la vila. A través del centre es podrà saber la història de la torre i conèixer el context difícil de captació d'aigua a Palafrugell i els intents de solució.

La torre de Can Mario, única en el món del suro i d'estil modernista, es va acabar de construir l'any 1905, i l'any 2000, gràcies a una iniciativa ciutadana, va ser declarat bé cultural d'interès nacional. La torre fa 30 metres d'alçada i hi ha, a dalt, un dipòsit per a 56.000 litres de capacitat.

El centre es pot visitar fins al 9 de gener entre les cinc i les set de la tarda. Fins al 31 de desembre, l'entrada serà gratuïta. Després costarà entre 1 i 2 euros. Després de festes, es podrà continuar visitant durant els caps de setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.