cultura

cultura

Badalona deixa de ser capital cultural i guanya en patrimoni arqueològic

L'acte de cloenda de la capitalitat coincideix avui amb la inauguració del Decumanus

L'espai té una superfície de 3.400 m² museïtzats

El colofó final als actes d'aquest any amb motiu de la celebració a Badalona de la Capital de la Cultura Catalana serà la inauguració aquesta tarda d'un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya, que ocupa una superfície de 3.400 m², amb restes de l'època romana. Després de l'acte de cloenda, els ciutadans podran endinsar-se en el conjunt arqueològic que aplega en un sol espai de les termes romanes, que ja estaven museïtzades abans de la intervenció que s'inaugura avui, i la zona del Decumanus, situada a l'entorn del que era el fòrum de Baetulo.

Les obres que s'han fet al Museu de Badalona han permès modernitzar aquest equipament i ampliar l'exposició permanent, que ara se situa al subsòl, al mateix nivell que les restes museïtzades. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), assenyala el jaciment com un dels llegats perdurables d'aquest any de capitalitat cultural i n'afegeix d'altres com ara la consolidació i adequació de la xarxa de teatres municipals i l'anunci de l'arribada a Badalona del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. “El balanç cultural d'aquest 2010 és molt important per tot allò que quedarà i també per tots els actes que s'han anat fent a la ciutat al llarg de l'any”, conclou Serra.

LA FRASE

El balanç cultural d'aquest 2010 és molt important per Badalona per tot allò que quedarà
Jordi Serra
alcalde de badalona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.