Cultura

El Barnasants, amb més de cent concerts

A Pere Camps, director del Barnasants, li continua sent tan difícil com sempre dir que “no” a les propostes que li arriben, circumstància que justifica tot assenyalant l'excel·lent moment que viu la cançó d'autor als Països Catalans. La setzena edició del festival, del 27 de gener al 14 d'abril, supera per primer cop el centenar de concerts, però podrien perfectament, diu Camps, haver-ne estat dos-cents. “La cançó d'autor és molt plural, i tinc la vocació de representar-la tota”, assegurava ahir en la presentació de la mostra, durant la qual es va fer acompanyar d'artistes com ara el valencià Pau Alabajos, que la inaugurarà a L'Auditori.

El Barnasants, que al cartell reprodueix el crit de guerra traduït al català que Woody Guthrie tenia estampat a la seva guitarra (‘aquesta màquina combat el feixisme'), instaura, a més, tres nous guardons que reconeixeran els millors recitals de cada edició del festival i viatja, després de fer-ho a Cuba i València en anys anteriors, a Saragossa, l'Alguer (on s'homenatjarà Labordeta i Marisa Sannia, respectivament) i Madrid, on actuaran Albert Pla, Raimon i Maria del Mar Bonet. La mostra, d'altra banda, retrà també tribut a Mario Benedetti en diferents recitals i establirà llaços amb Occitània.

Kiko Veneno, Refree, Els Amics de les Arts, Quilapayún, Quique González, Ariel Rot, Javier Krahe, els germans Jorge i Daniel Drexler, Daniel Viglietti, Mikel Erentxun, Luis Eduardo Aute, Juan Perro, Claudi Martí, María Dolores Pradera i Nacho Vegas són alguns dels noms que desfilaran pel Barnasants en la vintena d'escenaris que tindrà repartits per ciutats com ara Barcelona, l'Hospitalet, Girona, Badalona, Sant Cugat i Alcoi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.