cultura

El Consell Valencià de Cultura recomana l'expropiació de bens per mala conservació

La Comissió Jurídica ho apunta en cas d'incompliment del deure de conservació per part dels titulars

El sistema continua regulat per una norma preconstitucional de l'any 1954

El sistema jurídic en vigor preveu l'expropiació de bens emparats per la legislació de patrimoni històric i cultural, sempre que els propietaris o els titulars incomplisquen les obligacions establertes, i l'immoble protegit mostre clars senyals de desídia.

No obstant això, ha d'acreditar-se la situació i els requeriments per part de l'administració a la propietat. Ha d'acreditar-se també la causa de l'expropiació i el termini anunciat a la propietat perquè intervinga.

La matèria continua regulada per una norma preconstitucional i s'evidencia la necessitat d'una reforma de la llei d'expropiació. La nova norma, segons el CVC, ha de garantir de forma més clara les obligacions de l'administració en aquestos casos i ha de fixar un termini per a la recuperació i rehabilitació d'allò expropiat.

D'aquesta manera, el Consell Valencià de Cultura insta el govern central i l'autonòmic, perquè prenguen nota d'aquesta realitat que entrebanca segons quines recuperacions de patrimoni.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.