cultura

corbera d'ebre

L'església del Poble Vell ja llueix la coberta de plàstic d'última generació

Les obres de la tercera i última fase de restauració de l'edifici estaran acabades el 31 de gener

L'actuació ha costat 600.000 euros i s'hi podran celebrar actes socials i culturals

L'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre ja té pràcticament acabada la instal·lació d'una coberta de plàstic d'última generació, anomenat efte. Es tracta d'un material que es va fer servir per a la piscina olímpica de Pequín. És molt lleuger i resistent, i per tant requereix d'una estructura mínima per enganxar els ancoratges. Això permetrà tancar el sostre de l'església i paralitzar el procés de degradació en què estava des de fa anys a conseqüència de l'entrada d'aigua i dels agents atmosfèrics. A més, en ser transparent com el vidre, l'antiga església de Sant Pere, durament bombardejada com tot el Poble Vell durant la batalla de l'Ebre l'estiu del 1938, conservarà el seu aspecte de ruïna i l'empremta i “les ferides” que hi va deixar la Guerra Civil.

La instal·lació d'aquesta coberta forma part de la tercera i última fase de restauració d'aquest edifici, que va començar el 1999. L'execució de l'obra l'està duent a terme l'empresa Becsa-Copov i, a banda de la coberta que s'ha hagut de fabricar en un taller extern, l'actuació també servirà per consolidar les quatre façanes de l'edifici i a fer visitable el campanar. La inversió que s'ha fet en aquesta tercera fase és d'uns 600.000 euros, 450.000 provinents de l'1% cultural del Ministeri de Foment, i també s'hi destinarà una part dels fons del programa Viure al Poble. Les previsions són que estiga acabada abans del 31 de gener d'enguany, segons va precisar l'alcalde de Corbera, Sebastià Frixach (ERC), que va assenyalar que amb el tancament de l'edifici l'Ajuntament disposarà d'un espai de 800 metres quadrats al Poble Vell on celebrar actes socials i culturals.

En les dues primeres fases de restauració de l'església, ja s'hi van invertir un total de 480.000 euros, que van servir bàsicament per consolidar l'estructura de l'edifici i evitar que s'ensorrés totalment, i per adequar les cobertes existents –la de l'altar, la de la capella lateral esquerra i la del campanar–, a més de fer accessible el campanar arreglant les escales.

LA DATA

1999
És l'any
en què va començar la restauració de l'església del Poble Vell, que culminarà aquest any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.