cultura

Crítica

música

Preparats per al Palau

Intensa recta final per a la gira d'Els Amics de les Arts: abans que toquin al Palau de la Música els dies 6 i 7 de febrer, amb les entrades exhaurides, el grup va iniciar dissabte a Verges una última tanda de concerts que, en un mes, els portarà també per Vic, Llinars del Vallès, Palma de Mallorca, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Badalona, Granollers i Valls. Només hi ha dues opcions: o arriben al Palau molt entrenats –de fet, ja han superat el centenar de concerts– o exhaustos. Sort que són joves...

A Verges, el grup revelació del 2010 va tornar a exhaurir les entrades: un miler a la venda anticipada i les 250 restants a la taquilla. El pavelló es va omplir sense aglomeracions i l'ambient va ser d'autèntica festa major, amb el retard de rigor –gairebé mitja hora– que va fer començar el concert gairebé a mitjanit. En un ambient molt favorable al grup, que té una bona legió de seguidors fidels i reincidents, l'únic inconvenient va ser que el xivarri del públic feia molt difícil seguir les lletres i les habituals intervencions humorístiques d'aquests quatre excompanys de pis d'estudiants que mantenen una gran complicitat a dalt de l'escenari. És evident que un pavelló no és un auditori ni un palau de la música, i sense modificar substancialment el guió el grup sap adaptar-se força bé a totes aquestes circumstàncies i espais diferents. Tenen una banda molt compacta que inclou els vents dels Gramophone Allstars –només la trompeta amb sordina de Tosti a l'Exercici seixanta, tota una apologia de la lletra X– i una contundent secció rítmica, però alguns temes com ara Les meves ex i tu i Tren transsiberià encara els toquen els quatre amics sols, com en els orígens d'aquesta història amb final (provisional) feliç. Hi ha pocs grups que puguin tocar quinze cançons en un concert –i, a més, extretes de només dos discos– amb la garantia que almenys catorze temes seran rebuts com grans èxits de tota la vida, gairebé himnes generacionals. L'anunci del 4 a 0 del Barça al Deportivo va ser una immillorable introducció per a 4-3-3, i els imbatibles Amics de les Arts van demostrar que estan preparats per al Palau.

Els Amics de les Arts
Components: Joan Enric Barceló, veu i guitarra; Eduard Costa, veu, kazoo, xilòfon i melòdica; Ferran Piqué, veu, guitarra i bases; Dani Alegret, veu i teclats; Ramon Aragall, bateria; Àlex Revidiego, baix; Andrés Tosti, trompeta; Isidre Palmada, trombó; Genís Bou, saxòfon, i Albert Cortada, tècnic de so.
Pavelló municipal de Verges, dissabte 8 de gener del 2010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.