cultura

La xarxa social del cinema

My Data Movie, un nou portal de cinema gestat a Santa Coloma de Farners, neix amb vocació internacional

Després d'un any de gestació, una nova xarxa social pionera, exclusivament dedicada al cinema, està a punt de veure la llum. Es tracta de My Data Movie, un nou portal de cinema amb aspiracions internacionals que vol ser, entre altres coses, un punt de trobada entre cinèfils i professionals del sector, i que permetrà veure pel·lícules en línia (mitjançant la reproducció en temps real) de manera totalment legal. Precisament el seu creador, el farnesenc Enric Cantín, aquests dies enllesteix acords amb el president de l'Acadèmia del Cinema espanyol, Álex de la Iglesia, i amb la SGAE, per intentar regularitzar totes les qüestions de caràcter legal i de drets d'autor. En plena polèmica sobre l'anomenada llei Sinde, Enric Cantín té clar que “cal regularitzar d'una vegada el sector, i que tots els seus participants es posin d'acord per facilitar la dinamització de la indústria”, i afegeix: “Nosaltres oferim l'eina”.

Per Antín, My Data Movie “vol ser una plataforma de gran abast, que neix de l'estima apassionada del cinema i amb la voluntat d'organitzar una base de dades cinematogràfica”. Per ell, “la xarxa social és la millor manera per unificar una sèrie de serveis que poden interessar tant a cinèfils com a professionals”. Antín avança que al web s'hi podrà trobar des de literatura i música fins a marxandatge relacionat amb el cinema, passant per distribuïdores, productors, actors, directors i guionistes.

El funcionament de My Data Movie es basa en una comunitat d'usuaris amb una gran gamma de serveis que fomenta l'intercanvi àgil i eficaç de la informació entre els seus membres. Es preveu que la nova xarxa, amb un disseny acurat de tipus minimalista, surti en versió beta (de prova) al febrer, i que funcioni a ple rendiment al març, “a uns preus molt competitius”.

En una primera fase, els seus responsables –entre els quals hi ha l'actor Roger Pera– volen engrescar la indústria cinematogràfica catalana i espanyola –“els passos ja s'han iniciat”, diuen– per, de mica en mica, projectar-se en l'àmbit europeu, i, és clar, arribar al mercat anglosaxó, “el que remena les cireres”. D'ambició no els en falta, i, si tot rutlla, el cinèfil tindrà d'aquí a poc una cita obligada a la xarxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.