cultura

Un semestre atractiu

L'Ateneu de Banyoles proposa fins al juny un centenar de concerts i activitats, de gèneres i formats pensats per a moltes menes de públic

Lax'n'Busto, Mikel Erentxun, Sanjosex, Carme Canela i Ginesa Ortega formen part del cartell

L'Ateneu de Banyoles ha fet el pas endavant de programar per semestres –com les grans sales– i no pas per trimestres, com fins ara. Això fa que el nou cartell abasti d'ara fins al juny i que per primer cop contingui el notable nombre d'un centenar de propostes –bàsicament concerts i cursos–, tant a l'auditori com al bar. El fet que s'hagi augmentat en quantitat i que s'hagi hagut de programar amb més anticipació que mai no ha redundat en contra de la filosofia d'aquest centre cultural municipal, ja que es mantenen els principis d'oferir una programació “variada”, “arriscada”, “de qualitat” i “pensada per arribar a tota mena de públic”, segons les paraules de la regidora de Cultura, Francesca Palomeras, i els programadors, Francesc Viladiu i Miquel Cuenca, que ahir ho van presentar a la premsa. D'actuacions n'hi ha 59, la majoria de les quals, a l'auditori. Lax'n'Busto –que obre la temporada aquest divendres–, Mikel Erentxun, Sanjosex, Carme Canela i Ginesa Ortega són dels intèrprets més populars.

Per descobrir

El programa conté noms que sonen menys i que, si fem cas dels programadors, val la pena descobrir-los, com és el cas de Pau Vallvé i Plouen o l'Istanbul Sazendeleri, un referent quant a música tradicional de Turquia. Per als incondicionals de la música clàssica, es programa, per exemple, el Trio Mozart de Deloitte –la formació que esdevindrà la primera a ser resident a l'Ateneu– o Juan Fernando Moreno Gistaín, un pianista aragonès que oferirà Les variacions Diabelli, una obra de Beethoven que no sol interpretar-se gaire. Per al públic familiar es porta l'espectacle Contes de la perifèria, de Kimbala, en què intervenen una actriu i tres percussionistes.

Presentació de NDR

Paral·lelament, al bar de l'Ateneu hi haurà les actuacions de format més íntim. Cal remarcar que s'hi presentarà una formació banyolina, NDR (David Juan, Yurian Quintanas i Joaquim Durall. Serà el primer cop que actuïn en directe. Xavi Múrcia, Àlex Guitar Garcia.

Els preus dels concerts de pagament (molts són gratuïts) van dels 5 als 14 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.