cultura

Dimonis a Lloret de Mar

El director de la saga ‘Demons', Lamberto Bava, visitarà el Festerror

Hi haurà dues recreacions dels dimonis del film, una de les quals al teatre de l'Espai XXS de Lloret

La quarta edició del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Lloret de Mar, Festerror, que se celebra el 18 i 19 de febrer, està dedicada enguany a la saga Demons –1 i 2, que es van estrenar als anys vuitanta–, del director i productor italià Lamberto Bava (Roma, 1944). A més del concurs, el 26 de febrer tindrà lloc una jornada amb el director de pel·lícules de terror, que també ha dirigit Masacre, entre d'altres, a la qual també assistirà el creador dels efectes especials de la saga Demons, Sergio Stivaletti. S'hi projectaran les dues pel·lícules –el cartell del festival és una de les màscares del film– i durant la pausa hi haurà una taula rodona amb els convidats. L'escenari del festival és el mateix que en les edicions anteriors, el teatre de l'Espai XXS (l'antic Casal de l'Obrera de Lloret).

El termini per enviar els curts, que no han de passar dels cinc minuts, s'acaba el 10 de febrer, i hi ha dues categories: l'amateur, amb la col·laboració del portal de cinema i televisió de terror Abandonamoviez –que permet enviar material a través d'internet al portal Youtube–, amb una dotació econòmica de 200 euros per al guanyador, i la dedicada als professionals, amb un primer premi de 500 euros, un segon premi de 250 i un premi especial del públic de 125 euros.

El jurat del festival inclourà el periodista, escriptor i crític de cinema José Manuel Serrano Cueto; l'editor del fanzine de cinema gore i de terror El buque maldito, Diego López, i el director i guionista Lluís Hereu Vilaró. El divendres 18 hi haurà la presentació del festival i l'endemà es farà la marató dels curts a concurs; segons el director del festival, Òscar Coma, “fins ara se n'han rebut uns seixanta però s'espera arribar com a mínim als 180 de l'edició anterior”. En data d'avui, la participació dels estrangers –sobretot sud-americans– és majoritària.

Tanmateix, les performances que es faran aquest any tindran com a tema central la saga Demons dels anys vuitanta. Una es farà pels carrers de Lloret el dia 19 i hi sortiran els personatges de les pel·lícules del director de culte Lamberto Bava. L'altra se celebrarà el mateix dia de la projecció de les dues parts de Demons, el 26 de febrer, quan en l'escenari de les projeccions, el teatre de l'Espai XXS de Lloret, s'escenificaran alguns moments de les pel·lícules. Òscar Coma espera que en l'edició d'enguany els assistents acabin omplint la sala com ja ha passat en les altres edicions. No es descarta que, si es preveuen molts espectadors per a la projecció de les pel·lícules, es canviï l'emplaçament previst.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.