cultura

equipaments

Inauguren avui l'edifici de Can Saragossa de Lloret

L'Ajuntament el va comprar el 1984 i va començar-ne la rehabilitació el 2003

Can Saragossa de Lloret de Mar, situat al parc de Can Xardó, s'inaugura avui a les 11 del matí, en un acte al qual està prevista l'assistència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. L'Ajuntament va adquirir l'edifici de Can Saragossa el 1984 i s'hi han fet diverses rehabilitacions amb l'objectiu que pugui acollir una exposició permanent del món iber de Lloret de Mar, amb la col·laboració del Museu d'Arqueologia de Catalunya, i la col·lecció pictòrica de Joan Llaverias.

Les dependències de Can Saragossa també allotgen la seu de la Unitat de Patrimoni Cultural de Lloret de Mar.

La rehabilitació i els continguts de la masia de Can Saragossa han costat 1.268.983 euros, el 45% dels quals han estat finançat per fons europeus. El procés de restauració de l'edifici va començar l'any 2003.

Actualment, a la planta baixa hi ha instal·lada una exposició permanent distribuïda en quatre sales sobre els jaciments arqueològics d'època ibèrica de Lloret. L'exposició consta de plafons explicatius i material arqueològic original trobat a les excavacions. A la segona planta es pot visitar una exposició que reuneix una col·lecció de dibuixos i obres pictòriques de Joan Llaverias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.