cultura

La gràcia del circ amb paper

El pallasso Dimitri Bogatirev presentarà l'espectacle ‘Aga-Boom' al Festival Còmic de Figueres

El pallasso ucraïnès Dimitri Bogatirev, popular per ser una de les figures destacades de l'espectacle Alegria, del Circ du Soleil, estrenarà a l'Estat espanyol el 17 d'abril l'espectacle Aga-Boom, al Festival Còmic de Figueres, que se celebrarà del 15 al 23 d'abril. Aga-Boom, el primer espectacle de la companyia creada per Bogatirev juntament amb la seva parella, l'acròbata i contorsionista ucraïnesa Irina Ivanitska, acumula gairebé nou anys de trajectòria, des que el 2002 es va estrenar a Las Vegas. L'espectacle, que dura uns 75 minuts, ha voltat sobretot pels Estats Units, l'Amèrica llatina i Àsia, és considerat un entreteniment familiar de primera i presenta certes similituds amb l'Slava's Snowshow, de Slava Polunin. L'estructura és semblant, ja que no hi ha un fil conductor, sinó que els números de pallassos, mímica i humor gestual se succeeixen. A Aga-Boom, però, hi ha un element comú, que és el paper –boomaga significa paper, en rus–, un material amb el qual s'aconsegueixen efectes visualment impactants, i amb el qual acaben inundant la platea, en aquest cas del teatre El Jardí. Un altre dels elements importants d'aquest espectacle és la participació activa del públic, que acaba jugant amb pilotes gegants i munts de paper. Bogatirev (Aga) i Ivanitska (Boom) comparteixen l'escenari amb Valeri Slemzin (Dash) i Anton Bogatirev (Mini-Boom), que parteixen de la tradició artística russa, de la qual en fan una revisió. A més, Bogatirev oferirà un curs intensiu de formació adreçat a professionals de l'espectacle, de la mateixa manera que en van oferir en anteriors edicions els clowns Eric Koller i Avner Eisenberg.

Com a novetat, el festival, que disposa d'un cartell amb sis espectacles –entre els quals hi ha l'actuació ja anunciada de Reugenio– i cinc nits de cabaret, se celebrarà al teatre municipal El Jardí, que es convertirà en una mena de local de varietats –tret del dia d'Aga-Boom, en què recuperarà el seu aspecte habitual–, amb taules i cadires ocupant la platea de butaques. El Festival Còmic, organitzat per TIP Produccions, també engega aquest any un concurs de varietats, anomenat El sonat de l'any, del qual fa dues setmanes que es va obrir la inscripció i ja se n'han rebut una trentena, fins i tot de professionals. Precisament, els participants en aquest concurs seran els que ompliran, amb els seus números, aquestes cinc nits de cabaret, que està previst que presenti Txe Arana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.