Torredembarra recorda la guerra de Successió amb recreacions històriques

El 16 de juliol de 1713, en el marc de la guerra de Successió, a Torredembarra es van enfrontar un escamot de voluntaris catalans comandats per Rafael Nebot i un destacament de l'exèrcit borbònic comandat pel brigadier Diego González. La batalla va acabar amb una derrota del general Nebot. Ara, el Patronat Municipal de Turisme i la regidoria de Comerç i Promoció Econòmica han organitzat la segona edició de la Festa de la Batalla, que pretén recordar aquells fets a través de recreacions històriques. La festa tindrà lloc aquest diumenge, entre els deu del matí i les vuit del vespre, als carrers del nucli antic.

Pere Font, president del Patronat Municipal de Turisme i regidor de Comerç i Promoció Econòmica, va destacar ahir el doble objectiu de la festa. Per una banda, el lúdic i turístic, i per l'altra, «d'un caràcter més institucional pensant en la commemoració dels 300 anys de la guerra de Successió que tindrà el seu punt culminant l'any 2013». De fet, Torredembarra ha estat el primer municipi de Catalunya on es commemora un fet de la guerra de Successió.

 Enguany s'ha apostat per la recreació històrica, i durant tot el dia actuaran els grups Tercio de Morados Viejos i Regimiento de la Couronne (d'Almansa), els Miquelets Regiment de la Generalitat (primer grup català de recreació històrica del segle XVIII) i l'Associació Napoleònica Valenciana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.