cultura

El darrer 'Adiu' a Jordi Barre

El cantant ha estat acomiadat amb aplaudiments mentre el seu fèretre envoltat per la bandera catalana sortia de la catedral de Perpinyà i la cobla Mil·lenària interpretava el Cant dels Ocells i la Santa Espina

Les autoritats hi eren totes, de la Catalunya autònoma, del Llenguadoc-Rosselló, de la Catalunya del Nord, de Perpinyà i de tots els pobles del país. Però qui omplia de gom a gom la catedral de Sant Joan i la plaça de la catedral era el ciutadà anònim, adults i mainada, que es barrejava amb artistes, responsables associatius, corals, castellers, cantants i representants del món cultural nord-català.

La cerimònia religiosa -íntegrament en francès i amb escasses citacions en català de les cançons de Jordi Barre- era retransmesa a l'exterior, per a les nombroses persones no havien pogut entrar a la catedral. La desfilada davant el fèretre per a donar el darrer “adiu” a l'artista, acabada la cerimònia religiosa, ha durat gairebé una hora. El fèretre envoltat amb la bandera catalana ha sortit de la catedral amb la música de la cobla Mil·lenària que ha interpretat el Cant dels Ocells i la Santa Espina. El miler llarg de persones presents han dedicat un darrer aplaudiment a qui va ser, en vida, la veu de la Catalunya del nord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.