cultura

Desdoblament còmic

El Festival Còmic de Figueres arriba a la quarta edició amb un programa que conté humor amb artistes de gran nivell i cinc nits de cabaret i varietats

L'evolució del Festival Còmic de Figueres està sent més que curiosa, entre d'altres coses per la sensació que els responsables municipals –tret d'alguna excepció– no hi han acabat d'apostar mai malgrat que la resposta del públic és massiva i entusiasta, fent-ho encara més incomprensible. Tot i això, en aquesta edició, després de dos anys en què la continuïtat de la mostra –especialment l'any passat– no semblava ni de bon tros assegurada, els responsables del festival poden presentar un programa més en la línia del que els agradaria que acabés sent. A això hi contribueix especialment la cessió d'un espai com el teatre El Jardí, que estarà ocupat per el festival del 15 al 23 d'abril. S'hi presentaran sis espectacles de pagament (10 euros), cinc dels quals en horari de nit i un, el que es pot anomenar cap de cartell –l'Aga-Boom, de Dimitri Bogatirev i companyia–, en horari familiar. El festival, però, s'ha desdoblat pel que fa a gèneres i també ha programat cinc nits de cabaret còmic, un concurs de varietats en què la idea és localitzar algú digne d'ostentar el títol de Sonat de l'Any i a qui poder entregar 1.000 euros en metàl·lic de premi i 500 euros al segon. Tret de diumenge 17 d'abril, cada dia a la nit, amb la platea del teatre El Jardí disposada com un local de cabaret, es faran les sessions amb els espectacles que presentaran els seleccionats, com unes càpsules d'humor o varietats de curta durada. La gala de lliurament de premis es farà la nit de dissabte 23.

La programació, encapçalada per Bogatirev, que també oferirà un curs intensiu de clown per a professionals, inclou actuacions de Reugenio, dels prestigiosos pallassos Paul Wildbaum i Joseph Collard, a més d'una pallassa ja habitual en la mostra, la catalana Alba Sarraute. El Taboo Burlesque de la sala Apolo de Barcelona també serà protagonista la nit de dijous dia 21 d'abril, mentre que per dissabte dia 16 els organitzadors van determinar que ja que no podien combatre l'enemic, el millor era unir-s'hi i han programat la projecció en pantalla gegant al teatre El jardí de la retransmissió en directe del clàssic Real Madrid-FC Barcelona, de la primera divisió de futbol. “Vagi com vagi el partit, passaran coses. Divertides”, puntualitzen els organitzadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.