cultura

Lluís Vilà va a l'escola

Els artistes del Pla de l'Estany ha estat el tema d'aquest any del programa Els tres dies diferents que cada dos cursos organitza l'escola Baldiri Reixac (La Vila) de Banyoles. Els alumnes del cicle infantil han realitzat treballs creatius a partir de l'obra de Lluís Vilà (1952-2010) i han assistit al taller dels germans De Palau.

Respecte de Vilà, s'han fet tres tallers. El més singular ha consistit a modificar unes peces de pa, seguint l'exemple del malaguanyat creatiu. La fleca Japet va fer expressament per a la mainada unes trenes de la Maria –el tipus de pa usat habitualment per Vilà– que els alumnes han manipulat a base de pintura i d'aplicacions de diferents materials. Un altre taller ha consistit a imitar les aiguades d'aquell creatiu: composicions pictòriques en blanc i negre, molt diluïdes, sobre paper i cartró. Per últim, un tercer exercici ha consistit a composar formes de la natura (com animals, per exemple) a partir de verdures. Del resultat final se n'han fet fotografies. Una selecció d'aquests retrats, així com de les aiguades i els pans s'exposaran properament a la galeria Cort, fundada per Vilà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.