Cultura

El castell de Calonge, al 2012

El projecte de rehabilitació vol reaprofitar tots els espais i que totes les cambres siguin funcionals

S'hi han fet actes sota la responsabilitat de l'alcalde, ja que està tancat al públic

El projecte de restauració del castell de Calonge s'haurà d'esperar a la convocatòria del bienni 2012-13 per aspirar a finançar-se amb recursos de la Generalitat. És en aquesta data quan s'obrirà la convocatòria per aspirar al finançament de l'1% cultural. Així ho va dir el director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma, en l'acte de presentació del projecte de rehabilitació del castell de Calonge, ahir al vespre.

Pluma hi va afegir: “Tranquils, sortiran recursos. Però jo penso que com més ponderats els projectes més probabilitats tenen”. D'altra banda, va explicar que s'havia de veure fins on arribava l'Ajuntament.

A l'acte, també hi van intervenir Josep Maria Esquius, l'arquitecte del projecte; l'alcalde, Jordi Soler; Antoni Baulida, director de serveis territorials de Cultura, i Dolors Mañas, regidora de Cultura de Calonge.

El projecte que ha previst l'arquitecte té com a prioritat principal que tingui utilitat. “Si no es fa servir el monument, es perd”, deia Esquius, que es va mostrar partidari que tots els espais siguin utilitzables.

Tancat al públic

El castell de Calonge no es pot visitar pel públic. L'alcalde va intentar explicar per què per la pregunta d'un assistent, ahir. Soler va explicar que se'l va convocar el juliol del 2003 per fer la recepció de les obres que s'hi van fer i llavors el va veure per primer cop. En aquell moment, va dir, em posaven sobre la taula projectes de “destrucció” del castell. També va ser quan es va prohibir a l'alcalde que el posés a l'ús públic, ja que no hi havia serveis. Si s'hi han fet alguns actes des del 2003, Soler deia: “Sota la meva responsabilitat personal”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.