cultura

El castell de Palol, a l'estiu

Completen la primera fase de la rehabilitació de l'antiga fortalesa

Fins ara, les obres han costat uns 800.000 euros. La fase següent en costarà 380.000

L'històric recinte de Palol de Revardit està a punt de tornar a obrir les portes, ara per servir d'espai cultural i de lleure. Les obres de la primera fase de la rehabilitació ja s'han acabat i al juny ja es podran fer servir algunes parts del recinte, en concret, les destinades a casal de la gent gran i sala d'exposicions. Abans –el dia 27 d'aquest mes–, el reformat castell es podrà visitar en una jornada de portes obertes. Més endavant s'equiparan dues sales més per posar en marxa una sala de lectura i un centre d'interpretació del patrimoni del municipi.

La fortalesa, d'origen medieval, al segle XVIII va ser transformada en una masia. Bona part de les estructures es van conservar i, després d'un temps sense que es fes servir, l'Ajuntament va comprar l'edifici durant l'anterior mandat, amb la idea de concentrar-hi una sèrie de serveis. Les obres van començar la tardor passada. Fins ara han costat uns 800.000 euros. Falta restaurar la part de la muralla que es conserva i condicionar l'entorn, unes intervencions que costaran uns 380.000 euros i que començaran ben aviat. L'Estat –a través de l'1 per cent cultural–, la Diputació i l'Ajuntament han cobert la despesa.

Ahir, el subdelegat del govern espanyol, Francesc Francisco-Busquets, va visitar el recinte, acompanyat de l'alcalde, Jordi Xargay. “Un cop rehabilitat, el castell està destinat a ser el centre neuràlgic del poble i una eina de dinamització”, va dir l'alcalde. Francisco-Busquets va posar l'accent en les inversions que l'Estat està fent a la demarcació. A Palol, en concret –va assenyalar–, l'Estat hi ha aportat en els darrers anys prop d'un milió d'euros, a través de l'esmentat 1 per cent cultural i també del pla de Zapatero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.