cultura

Lloretencs al teatre

Els ciutadans de Lloret van tenir ahir un primer contacte amb el seu nou teatre, en una jornada de portes obertes, però l'equipament s'inaugurarà al setembre

El nou teatre municipal de Lloret de Mar, situat al parc de Can Xardó, va obrir ahir les portes perquè la ciutadania pogués conèixer un equipament que, de fet, no s'inaugurarà fins al setembre vinent, coincidint amb l'inici de la nova temporada teatral.

El nou teatre, que ha costat uns set milions d'euros i és un projecte de l'estudi barceloní B01 Arquitectes, ja està acabat, però queden pendents alguns detalls relacionats amb les connexions elèctriques i la calefacció de l'edifici.

El teatre és un edifici de 2.840 metres quadrats, que inclou una sala principal amb capacitat per a 376 espectadors, una grada retràctil i un escenari de 272 metres quadrats. També hi ha tres sales d'assaig per a usos polivalents, de 120, 63 i 62 metres quadrats, respectivament. A més, hi ha un espai de 1.225 metres quadrats, integrat en el parc urbà de Can Xardó –i al costat de l'antiga masia de Can Saragossa– i destinat a espectacles a l'aire lliure. També hi ha un bar a l'entrada del teatre, amb un porxo exterior per a una terrassa que també dóna servei al parc.

L'edifici està concebut com un gran cub de vidre i s'hi ha buscat sobretot “la funcionalitat i la comoditat dels espectadors”, segons fonts municipals. En aquest edifici polivalent s'hi portaran a terme tant activitats culturals com conferències, convencions i altres iniciatives empresarials. També s'hi ha construït una cabina de projecció per fer-hi sessions de cinema.

Per facilitar l'estalvi energètic, la instal·lació inclou una teulada fotovoltaica de 600 metres quadrats que es preveu que produeixi anualment uns 65.000 kWh d'energia.

Amb el nou teatre municipal, Lloret de Mar tancarà aviat la llarga etapa de provisionalitat en què el petit espai XXS del Casal de l'Obrera ha hagut d'assumir durant sis anys l'activitat teatral de la localitat selvatana.

El teatre municipal de Lloret va ser el primer projecte d'equipament que, a més de ser subvencionat per la Generalitat, va rebre l'assessorament tècnic de la conselleria de Cultura per ajustar-lo al màxim a les necessitats reals del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.