cultura

vilanova i la geltrú

Idees i art en la propera temporada del centre La Sala

La fotògrafa madrilenya Ouka Leele i l'artista vilanoví Carles Arnal exposaran a La Sala de les Voltes

El pintor Salvador Pujades oferirà un retrat “naïf” del barri de Mar

El Centre d'Art Contemporani La Sala obrirà la propera setmana una nova temporada, que tindrà com a eix central les exposicions de la fotògrafa madrilenya Ouka Leele i l'artista vilanoví Carles Arnal, que es complementaran amb propostes de diverses disciplines que s'aniran succeint durant tot l'estiu. La regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla, ha explicat que aprofitaran “aquesta temporada per presentar propostes de molts estils i especialitats diferents, des de fotografia fins a instal·lacions en relleus i escultures. És una proposta diversa que permetrà veure artistes consagrats com Ouke Leele i el que estan fent estudiants de fotografia”. La temporada també inclou una iniciativa de les associacions del barri de Mar que, a través de l'obra del pintor Salvador Pujades, oferirà un retrat molt “naïf” de la història del barri. Per Pla, “La Sala pretén apropar al públic un ampli ventall de l'expressió artística que es fa al país, i en especial a la ciutat, aprofitant les característiques que tenen els diferents espais de què consta l'equipament”.

Precisament, l'espai central de La Sala serà la seu la setmana vinent de l'exposició Inèdita, de l'artista madrilenya Ouka Leele, reconeguda amb el premi nacional de fotografia. La fotògrafa presenta 64 obres de mitjà i gran format, que mostren el recorregut artístic i sentimental de la seva evolució artística, des de les seves primeres fotografies en blanc i negre fins a les imatges digitals.

A mitjan juny es tancarà aquesta exposició i s'inaugurarà la de l'artista vilanoví Carles Arnal, que pretén ser un mirall sobre la idiosincràsia personal de l'autor i la construcció del seu arxiu d'objectes: “Busco crear un joc mitjançant l'art de muntar i desmuntar i, a partir d'aquí, crear objectes diferents”. Per a aquest projecte, que s'ha batejat amb el nom d'Arxiu Diògenes l'autor ha utilitzat matalassos.

LA FRASE

Podrem veure des d'artistes consagrats com Ouka Leele fins a estudiants de fotografia
Isabel Pla
Regidora de Cultura de Vilanova

LA DATA

25.03.11
La primera exposició
de La Sala de les Voltes és de l'artista madrilenya Ouka Leele, premi nacional de fotografia.

Fotografia, escultura i altres disciplines

La propera setmana s'inaugurarà també a La Sala l'exposició Somnis de grafit, una mostra de Lola Roig, guanyadora del premi Donart 2011, convocat anualment per l'associació de dones La Frontisa. I l'exposició Docu-me.nts, signada pels autors David Simon, Lúa Ocaña, Isidre García Puntí, Noelia Pérez i Daniel Laurinc, tots ells alumnes de l'Institut Fotogràfic de Catalunya.

Altres propostes que es podran veure en els propers mesos a La Sala són l'exposició Bioritmes, d'Anselm Cabús, que mostrarà un centenar de dibuixos de gent de la ciutat; i Nascita del Giorno, de Miquel Ferrino, un conjunt de figures escultòriques que parlen de la consciència amb forma narrativa.

Com és habitual, totes les exposicions que es podran veure a La Sala aquesta temporada es complementen amb diverses activitats per tal d'acostar a l'espectador l'obra i la intenció de cadascun dels artistes. Així, s'han programat tallers, xerrades i visites guiades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.