cultura

cultura

Tiana inaugura el centre cívic i cultural a l'antic escorxador municipal

Una part de l'espai aglutina la formació artística i l'altra, de manera provisional, l'ampliació de l'escola bressol

També hi ha una plaça

El centre cívic i cultural de Tiana (CCCT) ja és una realitat. Una festa ciutadana va servir diumenge per donar a conèixer als tianencs aquest espai recuperat –s'ha mantingut la façana de l'antic escorxador– que aspira a convertir-se en un punt de referència al poble. La part esquerra de l'escorxador s'ha habilitat per aglutinar l'oferta i la formació artística –amb molta tradició a la vila–, amb la creació d'una aula polivalent de 50 metres quadrats i un buc d'assaig insonoritzat. L'alcalde, Emili Muñoz (Gent), va destacar durant l'acte d'inauguració, que Tiana hagi recuperat una part important del seu patrimoni històric i l'hagi reconvertit “en un equipament educatiu i cultural”. I és que mentre no es construeixi una altra escola bressol a la vila els mòduls de la banda dreta de l'antic escorxador municipal –dues aules de més de 48 metres quadrats, una sala polivalent, el pati, la cuina-office, un despatx i una sala de reunions– serviran per encabir l'ampliació de places del centre educatiu, que el curs que ve passarà de 82 a 120. Hi aniran dos grups d'infants de 2 i 3 anys.

L'equipament, que ha costat 1,2 milions d'euros –el 44% procedents de la Generalitat, el 22% de l'àrea metropolitana i el 34% per l'Ajuntament– es completa amb una gran plaça destinada a l'estada, el joc i els actes lúdics. L'espai està pensat com a una gran àgora que permeti la convivència intergeneracional.

LA XIFRA

1.700
euros anuals s'estalvien gràcies al sistema de calefacció amb energia geotèrmica
1,2
milions ha estat la inversió de l'espai, assumida per la Generalitat, l'Ajuntament i l'àrea metropolitana.
1.700
euros anuals s'estalvien gràcies al sistema de calefacció amb energia geotèrmica.

LA XIFRA

1,2
milions ha estat la inversió de l'espai, cost que ha assumit la Generalitat, l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana

Edifici recuperat i sostenible

L'edifici, la idea matriu del qual ha estat de l'arquitecte tianenc Sergi Balaguer, s'ha construït amb criteris de sostenibilitat energètica. El sistema de calefacció utilitza l'energia geotèrmica com a font principal per escalfar l'aigua, amb el qual s'estalvien al voltant dels 1.700 euros anuals. L'enllumenat, amb LED, s'alimenta amb plaques fotovoltaiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.