L'orquestra Camerata XXI farà al Japó la seva primera gira professional

Diumenge oferiran el mateix repertori al Palau Firal de Tarragona

No serà un viatge d'intercanvi amb músics d'altres països ni el concert d'una orquestra jove. L'orquestra tarragonina Camerata XXI realitzarà entre el 31 de maig i el 10 de juny la seva primera gira de caràcter professional. Serà al Japó, on estan previstos cinc concerts, en llocs tan significatius com l'Òpera de Tòquio (concert al qual està prevista l'assistència de l'ambaixador espanyol al Japó) i la Symphony Hall d'Osaka, entre d'altres.

El concert que hi oferiran s'ha batejat amb el títol genèric de L'emperador, amb referència al concert número 5, anomenat L'emperador, de Beethoven, que serà una de les tres peces que integraran el repertori i en què participarà com a solista el pianista Albert Guinovart. Les altres dues peces seran una obertura per a una òpera anglesa de J. Haydn i la simfonia número 11, K 551 Júpiter, una de les obres més immortals de Mozart. Els músics seran dirigits per la batuta de Tobias Gossmann, director de l'orquestra des de l'any 2003.

Aquest mateix repertori serà el que Camerata XXI oferirà aquest diumenge en un concert al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, a les set de la tarda. L'entrada serà gratuïta però caldrà una invitació, que es podrà recollir a partir d'avui mateix al Teatre Metropol.

Xavier Fort, representant de Camerata XXI, va dir ahir que es desplaçaran al Japó «entre 35 i 38» músics de l'orquestra tarragonina. Per ell, aquesta gira «és el primer gran resultat» de la tasca duta a terme per l'orquestra en els darrers anys. Igualment, per Adam Manyé, director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, els concerts de Camerata XXI al Japó són «un reconeixement a la trajectòria» d'aquesta orquestra.

Les regidores de Patrimoni i de Cultura de Tarragona, Rosa Rossell i Carme Crespo, respectivament, van assenyalar ahir que la gira de Camerata XXI al Japó també servirà per promocionar la candidatura de Tarragona a Capital Europea de la Cultura l'any 2016. En aquest sentit, Crespo va destacar «el treball conjunt de tot l'Ajuntament per assolir la capitalitat». En aquests moments, l'oficina de la candidatura està instal·lada ja a la Casa Sefus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.