Cultura

Albert Manent i Segimon, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Òmnium Cultural atorga el guardó pel “compromís i activisme cultural amb Catalunya” del filòleg, historiador i escriptor maresmenc

L'acte de lliurement es farà el 17 de juny al Palau de la Música Catalana

El filòleg, historiador i escriptor Albert Manent i Segimon ha estat guardonat amb el 43è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que atorga Òmnium Cultural i que ha estat fet públic aquest dilluns. L'acte de lliurament del premi tindrà lloc el 17 de juny al Palau de la Música Catalana.

Segons la representant del jurat, Pilar Garcia Sedas, s'ha decidit atorgar aquest premi a Manent perquè “la seva trajectòria és un clar exemple de maduresa literària i historiogràfica i de compromís i activisme cultural amb Catalunya”. “Si els lemes d'Òmnium Cultural, són llengua, cultura, país, l'obra del guardonat reuneix en tota la seva extensió aquests postulats, i és que en la tasca intel·lectual d'Albert Manent són impossibles de deslligar”, ha assegurat Garcia.

En la roda de premsa en què s'ha fet públic el nom del guardonat, també hi han assistit altres persones destacades en anys anterior amb el mateix premi, com Jaume Cabré (2010), Montserrat Abelló (2008), Feliu Formosa (2005) i Antoni Maria Badia Margarit (2003).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.