cultura

Maragall ciutadà

L'actriu Rosa Novell, acompanyada amb el piano per Fanny Silvestre, va estrenar l'estiu passat al Festival Grec l'espectacle Joan Maragall, el ciutadà, en què l'actriu posava veu als poemes de Maragall. Novell alterna en aquest espectacle els versos més coneguts del poeta, els més populars, amb els que al seu moment van caure en l'oblit, afegint-hi fragments de correspondència personal i articles de premsa que relacionen el vers amb la situació del país, deixant clar també el compromís amb la societat de l'època del poeta i líder d'opinió de principi del segle XX.

Per bastir l'espectacle Novell va tenir l'assessorament de l'especialista Lluís Quintana, i entre tots dos van voler mostrar el Maragall que descriu la vida de la ciutat de “bombes al Liceu, ciutat que creix, de minyones i de dides”.

En el recital la violoncel·lista Fanny Silvestre intercala peces de Wagner i de compositors coetanis de Maragall, Cassadó i Morera. L'espectacle ofereix el retrat d'un ciutadà que també es desplaça al mar i a la muntanya però que “ni pretén fer-se pescador quan és a la platja, ni pastor quan es belluga pels camps”, matisa l'actriu. En poc menys d'una hora, Novell incorpora els poemes de més qualitat del poeta, entre els quals hi ha sovint els més populars. Són el cas de L'ametller, Sol, solet, La vaca cega i Goigs a la Verge de Núria.

Joan Maragall, el ciutadà es podrà veure avui (19 hores), a Blanes, i el dia 9 d'abril (21 hores).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.