cultura

tarragona

Reobren la volta de la Tecleta amb una millor exposició de les epigrafies

L'espai, que formava part de l'estructura del fòrum provincial romà, s'ha sotmès a una rehabilitació

S'hi ha millorat la il·luminació i s'hi ha facilitat l'accés

D'espai amb aspecte de magatzem a àmbit museïtzat. Des de fa una setmana, la volta de la Tecleta, una de les voltes romanes de l'estructura del fòrum provincial i accessible des del Pretori, ha reobert després d'onze mesos que, a més de rehabilitar l'espai, han servit per oferir a partir d'ara una visita més còmoda i atraient per al visitant. Amb una inversió de 500.000 euros, l'Ajuntament de Tarragona i el Museu d'Història de la Ciutat han canviat l'aspecte de l'espai de forma que sigui més fàcil la comprensió d'algunes de les epigrafies que s'hi conserven.

Llum i transcripció

“Els pedestals amb les epigrafies sempre hi han estat, però al terra i a un costat com si fos un magatzem”, va destacar el director del Museu d'Història de la Ciutat, Lluís Balart. Els canvis en la seva exposició s'han fet aprofitant el projecte per eliminar les barreres arquitectòniques i s'hi ha instal·lat un pedestal al centre, amb una nova il·luminació (que ofereix tres intensitats diferents segons l'ús que es faci de la volta), la transcripció dels textos i la seva interpretació en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Les peces (majoritàriament pedestals d'estàtues, però també altars i esteles funeràries) van ser cedides al Museu d'Història de la Ciutat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

La reforma, que ha treballat sobre els problemes d'humitats que patia la volta i que l'havien degradat, també ha servit per recol·locar l'estàtua femenina que dóna nom a la volta, la Tecleta, i que procedeix de les excavacions de Parc Central el 1992. L'estàtua s'ha desplaçat al fons de la volta per tal de “donar una major sensació de profunditat”, segons la regidora de Patrimoni, Rosa Rossell.

LA XIFRA

500.000
euros
són els que s'han invertit en la rehabilitació i museïtzació de la volta de la Tecleta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.