cultura

tarragona

Roben una escultura del jardí de Rufino Mesa

L'obra, feta de bronze, va tenir un cost d'elaboració de 12.000 euros i s'exposava al jardí bosc de Comella

El jardí bosc d'escultures a l'aire lliure que l'artista tarragoní Rufino Mesa va crear al seu mas de Comella ha estat víctima d'un robatori. El passat divendres 15, Mesa va descobrir que uns desconeguts havien trencat la tanca que envolta els terrenys, de sis hectàrees de superfície, i havien robat una de les escultures de bronze que hi tenia exposades, A cavall amb cinc idees que grimpen. La figura va ser elaborada per l'artista l'any 1987 i estava feta de bronze, la qual cosa ha fet pensar a Mesa que els lladres tenien la intenció de vendre el material de l'escultura, i que no estaven, per tant, interessats en el seu valor artístic. “Seria molt difícil vendre l'obra com a tal, ja que està catalogada, i tan sols seria possible si els lladres l'haguessin dut fora del país”, va sostenir. Tot i això, l'artista, que va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, manté l'esperança que la figura es pugui recuperar.

El robatori de l'escultura es va fer malgrat l'elevat pes de la figura, de prop de 130 quilos. Tot i que el seu valor artístic no està calculat, Mesa va assenyalar que el cost d'elaboració de la figura, que es va allargar tres mesos, va ser aproximadament de 12.000 euros. L'obra està inclosa en la col·lecció Senyals a la pell i va ser elaborada a partir de models de cera previs, treballats amb les mans.

Mesures per repel·lir els lladres

Després del succés, Mesa ha hagut de prendre mesures per tal d'evitar que es repeteixin casos semblants a la finca. “Només sóc professor, així que no puc pagar cap tipus de sistema de seguretat ni alarmes”, va lamentar. Per això, l'artista ha optat per utilitzar mesures alternatives que li permetin minimitzar el risc de robatori. Totes aquelles escultures fetes de bronze, un material molt llaminer per als lladres, les ha situades més a prop de la casa, per tal de poder-les controlar i dificultar també un possible robatori silenciós. D'altra banda, aquelles escultures que eren buides per dins les ha reomplert de formigó, per tal d'incrementar-ne el pes i les dificultats de trasllat. A Comella, hi ha exposades un centenar d'obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.