cultura

La Selva ja té llibre

La Diputació de Girona ja ha editat el sisè volum de la col·lecció Història de les Comarques Gironines, que dirigeix Pere Gifre, i que en aquest cas està dedicat a la comarca de la Selva. El volum, que es presentarà avui (19.00 h), a la biblioteca Joan Vinyoli, de Santa Coloma de Farners, ha estat realitzat per més d'una trentena d'autors, coordinats per Narcís Figueras i Joan Llinàs.

Història de la Selva segueix la línia habitual dels volums de la col·lecció i té com a objectiu “reconèixer la comarca com un espai d'anàlisi històrica” alhora que s'erigeix en una eina molt valuosa per a l'estudi i el coneixement del territori.

El volum té més d'un miler de pàgines i està estructurat en sis grans apartats: Prehistòria, La Selva a l'antiguitat, L'edat mitjana, L'edat moderna, El segle XIX i La Selva contemporània, a més d'un apèndix que inclou la bibliografia i l'índex onomàstic. Aquest llibre, segons reconeixen els coordinadors del volum en la seva introducció, repara el que ells mateixos anomenen un “dèficit de visió global, general, de la comarca sencera [...] d'acord amb el caràcter i tipologia d'aquesta comarca històrica escapçada per les divisions administratives [...] i sense un centre clar.”

A l'acte de presentació d'avui hi intervindran Joaquim Maria Puigvert, doctor en història contemporània i vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura, de la Universitat de Girona, i els mateixos Narcís Figueras i Joan Llinàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.