cultura

Contes de Medinyà

La segona edició de la Fira del Conte se celebrarà el 28 i 29 de maig amb més activitats, tallers i un concurs de contacontes com a novetats més destacades

La fira augmenta el nombre d'escenaris i s'obre als espectacles familiars

La primera edició de la Fira del Conte, única en el país en el seu gènere, organitzada per l'Ajuntament de Sarrià i Medinyà i sota la direcció tècnica de la consultoria cultural Cocu, va ser un èxit rotund, amb l'assistència d'un gran nombre de gent, que va omplir els carrers i l'escola de Medinyà, i la participació d'un nombre considerable d'il·lustradors i comerciants vinculats al sector, que van fer un balanç molt positiu de la mostra.

La segona edició de la Fira del Conte aprofita l'embranzida de la primera i amplia el nombre d'activitats i escenaris, donant entrada a companyies d'espectacles familiars. La jornada de dissabte 28 de maig començarà amb la gimcana del conte (11h), la narració del conte de La llebre i la tortuga (12 h), l'inici del taller d'il·lustració per a adults (16 h), el concurs de contacontes (17 h) i una sessió de contes per a adults (19 h).

La segona jornada, diumenge 29, arribarà atapeïda d'activitats. Obrirà la fira Juganalla (10 h) i posteriorment es diversificaran les activitats i els escenaris. Andrea Zayas explicarà contes a l'escenari local (10.30 h), la companyia Kinoa presentarà l'espectacle Les galetetes d'en Kino Tupé a l'envelat (10.30 h), Pep Puigdemont presentarà l'espectacle musical Contem cançons a l'escenari font (11 h), mentre que Circ de Lluna presentarà l'espectacle que porta el mateix nom, per a majors de 12 anys, a l'escenari circ (11.30 h). Ángeles Ortega explicarà contes per als més petits (fins als 3 anys) a l'escenari porxo (12 h) i a la mateixa hora se celebrarà una tertúlia literària i es farà signatura de llibres amb autors com Carles Sala, Ramon Girona, Olga Miracle o Frederic Mayol i l'editora Olga Miracle, tot al local social, el mateix lloc on, acabat l'acte, actuarà el guanyador del concurs de contacontes. L'Ós Mandrós presentarà l'espectacle Contes a dojo (12 h) a la vela i La Córcoles presentarà Equilcontes a l'escenari local (12.30 h). Per acabar el matí, Sessi Sitjà explicarà contes a la vela (13 h) i Kinoa repetirà espectacle al mateix escenari (13.30 h).

A la tarda actuaran: la companyia Fes-t'ho com Vulguis, a l'envelat, amb El bagul de l'Aureli (16 h); Circ de Lluna, a l'escenari circ (16 h); Margarida Falgàs explicarà contes a l'envelat i Andrea Zayas, a l'aula de lectura (16.30 h); la Companyia Borinotgroc presentarà l'espectacle Contes a cop d'escombra (17 h) a l'aula de lectura i Ángeles Ortega repetirà al porxo (17 h) per als més petits. També repetirà La Córcoles a l'escenari local (17.30 h) abans que es faci l'entrega de premis (18h) i Jordi Tonietti tanqui la fira a la pista amb l'espectacle Contes en clau de sol.

Totes les activitats de la fira són gratuïtes i durant tot el dia hi haurà parades amb il·lustradors –ja s'hi han inscrit més d'una trentena–, llibreries, editorials, artesans –tèxtils, de titelles i ninots, de joguines o luthiers– i una llotja per a professionals. També es faran tallers de minicontes artesanals, tallers amb cuir, d'il·lustració i d'animació, a càrrec del Museu del Cinema. Al local social també estaran instal·lades les exposicions de dibuixos dels nens i nenes de l'escola Santa Fe de Medinyà i la titulada Mil mans de mil petits artistes, que anirà a càrrec de l'Associació Llibre Obert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.