Cultura

música

Crònica

Tastaolletes de carrer

La Fira de Música al Carrer de Vila-seca, amb dotze edicions, va consolidant-se dins el mapa dels festivals i mercats musicals que es fan arreu del país. La inauguració de divendres va venir de la veu de Jérome Lavoix, una proposta pretesament retro però massa convencional per a una mostra que aposta per la novetat. Entre els noms més destacats de divendres van brillar Mazoni i Raimundo Amador, que acompanyava la cantant francesa Cathy Claret. El de la Bisbal va mostrar la robustesa d'un repertori que no para de créixer en quantitat i en qualitat. La proposta de Claret, en canvi, no va acabar de satisfer fins que Amador va desenfundar la seva guitarra Gerundina. Aleshores, l'escenari va canviar de color i d'intensitat.

El millor d'aquests festivals, però, es troba en la lletra petita, en fer de tastaolletes pels escenaris més petits o, fins i tot, fora d'ells, com va ser el cas de la improvisada actuació dels maresmencs The Free Fall Band, no anunciats en la programació i que van demostrar ser uns joves i avantatjats alumnes de les ensenyances de Manel i Herman Dune. Cal destacar l'actuació de Fiera, una banda paral·lela dels sevillans Pony Bravo, igual de sorollosos però encara més industrials, mentre que The Transistor Arkestra van passar del noise-rock més pur a llargs desenvolupaments propis del prog-rock. I una de les propostes més interessants que es van poder viure a Vila-seca van ser els Obeses, una banda en aparença histriònica però capaç de passar del pop èpic a la contundència sonora, amb nivell incontestable.

En la història d'aquesta edició de la fira també quedarà la bellesa plàstica i subtil de l'oriental Stephany Pan al davant de Pills to Purgue Melancholy i la quotidianitat de La Iaia, que agafen empenta mentre s'espera amb expectació del seu primer disc després de guanyar el Sona 9.

La jornada d'ahir es va inaugurar amb una actuació per als més menuts de Guillamino, amb una classe pràctica d'electrònica bàsica. La pluja, eterna enemiga de la música al carrer, va ser la gran amenaça de la jornada, amb la gent pendent de les inclemències meteorològiques i buscant alternatives, com van fer el grup de folk Riu i el cantautor Albert Freixa, tocant sota una porxada. La Fira es clourà avui amb un espectacle de Carles Belda i el conjunt Badabadoc amb l'Aula de Música tradicional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.