cultura

reus

Impulsen una ruta turística per conèixer de fons la figura de Gaudí

El Patronat Municipal de Turisme estrena Gaudí & Reus, que permet recórrer set edificis vinculats a la vida de l'arquitecte

Els setze anys que Antoni Gaudí va viure a Reus han deixat empremta i ara el Patronat Municipal de Turisme i Comerç de la ciutat ho vol aprofitar per impulsar una ruta de caràcter turístic que ha de permetre conèixer amb més profunditat la rellevància d'aquesta figura de l'arquitectura catalana. Gaudí & Reus vol complementar l'oferta turística de la capital del Baix Camp, alhora que permet al visitant aprofundir en la vida de l'artista. Així, es proposa un itinerari amb set parades, en cadascuna de les quals un plafó explica la informació més destacada de l'indret i la seva vinculació amb Gaudí, i es pot fer d'una manera lliure, sense necessitat de cap guia.

El recorregut comença al Gaudí Centre, dedicat a la vida i obra de l'arquitecte, on es pot aconseguit el plànol turístic de la ciutat i la Guia del Modernisme, els dos materials en què es troba senyalitzada la ruta. El visitant arribarà, en segon lloc, a la casa natal de Gaudí, al carrer Sant Vicenç número 4, on l'avi matern tenia el seu taller de caldereria. Actualment és de propietat privada i no es pot visitar. La ruta porta el turista, a continuació, a la confluència dels carrers Santa Anna i Amargura, on el 2002 es va instal·lar l'escultura Gaudí nen, obra de l'escultor reusenc Artur Aldomar, que representa l'artista de jove jugant a boles. Després, el recorregut s'atura a l'església prioral de Sant Pere, on Antoni Gaudí va ser batejat i va fer la confirmació. El turista també pot visitar el campanar. Gaudí va recrear el disseny de l'escala interior, helicoïdal amb l'eix buit, als trams d'escales d'accés als campanars de la Sagrada Família. En sisè lloc, es pot visitar l'institut Salvador Vilaseca (antigues escoles pies), on l'arquitecte va cursar el estudis de secundària abans de traslladar-se a Barcelona. El recorregut finalitza al santuari de Misericòrdia, del qual es va encarregar a Gaudí la reforma de la façana, projecte que, d'altra banda, no es va arribar a executar.

Amb la posada en funcionament d'aquesta ruta, que es pot consultar en català, castellà, anglès, francès i rus, es vol reforçar la imatge de Reus com a ciutat de Gaudí en el projecte turístic El paisatge dels genis, del qual també formen part els municipis del Vendrell, Horta de Sant Joan i Mont-roig del Camp per la seva vinculació amb Pau Casals, Picasso i Joan Miró respectivament.

LA XIFRA

7
són el nombre de parades
d'aquest itinerari turístic que ha de servir per impulsar la figura de Gaudí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.