Quan l'escultura baixa del pedestal

La Fundació «la Caixa» vol acostar l'art contemporani a la gent a través de les obres de Valdés

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va acompanyar el secretari general de la Fundació «la Caixa», Lluís Reverter; el director executiu territorial de «la Caixa» a Catalunya, Manuel Romera, i el delegat general de l'entitat a Girona, Jordi Nicolau, en la inauguració d'aquesta exposició al carrer de Manolo Valdés, comissariada per Caterina Toscano, que va destacar el bon tracte i les facilitats que havien trobat en l'Ajuntament i la Policia Municipal de Girona per instal·lar aquestes grans escultures al carrer Nou, la cruïlla del carrer Santa Clara amb el pont de Pedra, i la rambla de la Llibertat, on es podran contemplar i tocar sense reserves –així ho reclama el seu creador– fins al 28 de juny. Aquesta és una de les exposicions que «la Caixa» ha previst a Girona, juntament amb una altra sobre l'evolució humana, mentre no disposi del nou Caixafòrum a la plaça Poeta Marquina.

No va poder assistir a la inauguració Manolo Valdés, «l'escultor viu espanyol més conegut i valorat al món», segons Reverter, però les seves obres, plenes de cites i referències a la història de l'art, parlen per ell: si l'itinerari comença pel carrer Nou, hi trobem els tres Colossos i les dues Regines del 2005, més Ariadna IV (2004) i dues de les obres que Valdés va crear el 2006 a propòsit per a aquesta exposició, les dues Irenes, com també és el cas de la Lillie que, situada just a davant de la seu central de «la Caixa» a Girona, va servir ahir per inaugurar la mostra amb la seva descoberta. A la Rambla, hi ha les cinc Menines (2005), la Lydia i La dama del 2004, en homenatge a la d'Elx, i Odalisca, una altra obra que va néixer per a aquesta mostra, que vol acostar l'art contemporani al carrer en el sentit més estricte, baixant les escultures dels pedestals perquè convisquin amb les persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.