cultura

La contraportada

L'Odeon ressona

El grup de percussionistes de Canet estrena una peça dins el festival Repercussions, que per novè any consecutiu reclamarà que es recuperi l'edifici per tenir un teatre públic

En acabar la roda de premsa que anunciava el pacte de Canet pels propers quatre anys s'escoltava molt de soroll al carrer. En direcció a l'església, però, l'enrenou agafava ritme. Un nombrós grup de joves assajaven just davant de l'edifici mig enrunat o mig construït, segons com es miri, de l'Odeon. Eren només una trentena, però demà està previst que siguin prop de cinquanta els que participin en el concert de percussió que ha dirigit el professor de música del conservatori de Badalona Esteve Martínez. L'espectacle és digne de veure només per l'originalitat i el ritme que prenen els sons que s'hi barregen. Uns piquen la fusta, d'altres el metall de les tanques que envolten l'Odeon, també piquen de mans i les galtes i amb les tapes dels contenidors de la fracció orgànica. La combinació és el treball conjunt del grup local de percussió Perkutes, amb els alumnes de l'Escola Municipal de Música i alguns jugadors del Club de Bàsquet, que també hi fan botar les pilotes. Tal com apunta Carme Segura des de la Plataforma Odeon, aquest ha estat un treball pedagògic i creatiu important, ja que part de l'èxit és la motivació que han tingut els joves que demà a la nit segur que faran ressonar l'Odeon.

Els sons de percussió arribaran avui a molts altres joves a través dels tallers que s'han organitzat durant el matí a les escoles. A la nit tindrà lloc el concert en format trio del grup Percussions de Barcelona al Centre Parroquial, on es podran escoltar peces d'autors catalans contemporanis amb sons d'esquellots, campanes, marimbes i vibràfons. Els ritmes envairan el carrer demà a la tarda a la riera Sant Domènec amb els Perkutes de Canet i l'espectacle dels Cavalls de Menorca. El grup de la Troba Kung-Fú actuarà a Vil·la Flora en una de les seves darreres actuacions abans no tanquin la gira al Montseny.

El festival Repercussions s'organitza des de fa nou anys des de la Plataforma Odeon amb l'objectiu de reivindicar la recuperació de l'antic edifici com a teatre. “A Canet van passant els anys i som els únics que no tenim un espai cèntric i públic on fer-hi activitats”, lamenta Carme Segura. La reconstrucció va quedar a mitges arran d'un accident laboral i ara amb l'entrada del nou govern confien que s'avanci per tirar endavant el projecte, tot i la crisi i les dificultats financeres que arrossega l'Ajuntament. Els nous socis de govern van deixar clar que estan d'acord que l'Odeon sigui una realitat. Ho va dir CiU, que estarà a l'alcaldia, però també el nou soci d'Unió Municipal de Catalunya, que va deixar clar que tot i no signar el manifest de suport durant la campanya electoral, estan per treballar i buscar recursos d'on sigui per aconseguir el teatre.

Ara falta esperar que els compromisos es complexin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.