cultura

Aposta pel còmic

Torroella de Montgrí celebra aquest cap de setmana el 5è Festival del Còmic i convoca el Premi Internacional de Còmic Costa Brava, dotat amb 20.000 euros

Panini publicarà l'obra premiada i l'autor rebrà un 4% dels cànons de les seves vendes

Torroella de Montgrí aposta fort pel còmic. Aquest cap de setmana hi tindrà lloc la cinquena edició del Festival del Còmic, que concentrarà les seves activitats dissabte a Torroella i diumenge a l'Estartit, i ahir es van presentar a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona tant el festival com la convocatòria del primer Premi Internacional de Còmic Costa Brava. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han sumat esforços per crear un dels premis més ben dotats del món del còmic en l'àmbit mundial: 20.000 euros per a l'obra guanyadora i 5.000 euros per a la finalista. A més, el director general de la filial de Panini a l'Estat espanyol, Lluís Torrent, va confirmar ahir que l'editorial amb seu a Torroella publicarà el còmic guanyador i que lliurarà al seu autor o autors el 4% dels cànons que generin les seves vendes. “A més, Panini té presència en 110 països i, si el còmic funciona, potser altres filials de la multinacional també l'editaran als seus respectius països”, va afegir Torrent, acompanyat a la taula pel nou alcalde de Torroella, Jordi Cordón; el president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, i el dibuixant Alfons López i l'escriptor i guionista Andreu Martín, com a coautors de la novel·la gràfica Máxima discreción, que acaba de publicar Panini en la seva sèrie negra, Panini Noir. Tant López com Martín seran aquest cap de setmana al Festival de Còmic per signar llibres, juntament amb Cels Piñol i Raquel Garcia i Ulldemolins. A més, Antoni Martín –que ahir va rebre el premi Sant Joan Unnim de novel·la– també participarà a la gimcana Si l'hem de matar, el matem!, a través de les pistes que oferirà el seu famós detectiu Flanagan als participants perquè busquin l'assassí pels carrers de Torroella i l'Estartit, ja sigui de manera individual o en grup.

L'alcalde va subratllar que el Festival de Còmic de Torroella es diferencia del Saló del Còmic de Barcelona i d'altres iniciatives semblants per la seva línia eminentment familiar i orientada als més petits. Per això, l'obligat mercat de còmics es complementa amb un taller juvenil de còmic i altres tallers, concursos, projeccions i espectacles per a la mainada, així com la creació col·lectiva i oberta a tothom del mural dels superherois, i exhibicions de grafiters, caricaturistes i aerografistes. Sebastià Roig oferirà dissabte al migdia la xerrada Mutants i detectius: posa un misteri a la teva vida, a la biblioteca municipal, i al Consell Municipal de l'Estartit s'inauguraran divendres al vespre les exposicions Els il·lustrats de l'escola Joso, i Còmic i premsa, una mostra sobra la llarga relació entre aquests dos fenòmens de masses, amb guió d'Antoni Guiral, que ha estat coproduïda per Panini i l'Ajuntament de Torroella. Durant tot el cap de setmana, els comerços i carrers de Torroella i l'Estartit estaran decorats amb diversos personatges del món del còmic. Com a seu de Panini, una empresa que en els últims set anys ha publicat més de 4.000 còmics, Torroella està en bona disposició de convertir-se en un referent internacional per als aficionats i els professionals del sector, i el nou premi consolida aquesta projecció transfronterera.

LA XIFRA

20.000
euros
rebrà el guanyador del Premi Internacional de Còmic Costa Brava. El segon premi del concurs estarà dotat amb 5.000 euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.