cultura

Una carta musical d'estiu amb més de 270 espectacles

Els festivals d'estiu gironins mantenen una oferta important, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu

Quincy Jones, Sting, Julieta Venegas, Cindy Lauper, Bryan Ferry i Maceo Parker en seran alguns plats forts

Alguns ja han acabat o estan a punt de fer-ho, com l'Unnim Etnival i l'Aphònica, i altres estan a punt de donar el tret de sortida, com el Festival de Músiques Religioses i del Món, de Girona, però serà sobretot durant els mesos de juliol i agost quan els festivals d'estiu de les comarques gironines tornaran a bullir d'activitat. Amb una trentena llarga de festivals, cicles musicals i altres programacions hi haurà més de 270 concerts entre avui mateix, l'últim dia de l'Aphònica, i els primers dies de setembre, quan festivals com la Schubertíada de Vilabertran, el Musicant de Campllong i l'Acústica de Figueres –que celebra el 10è aniversari amb un gran espectacle en homenatge a Dalí– allargaran una mica més l'estiu musical.

Malgrat la crisi, aquest estiu tornarà a ser un estiu ple d'estrelles, especialment en els grans festivals de l'Empordà: Sting, Quincy Jones, Julieta Venegas, Cindy Lauper, Bryan Ferry, Jamie Cullum, Maceo Parker, Joan Manuel Serrat, Raimon, Tom Jones, BB King, John McLaughlin, Tamara Rojo, Julio Iglesias –per quart estiu consecutiu a Cap Roig– i, evidentment, Manel, que actuarà en uns quants escenaris gironins, alguns amb tanta història com la Ciutadella de Roses i el fòrum romà d'Empúries. També hi haurà unes quantes ocasions per veure en directe la jove i prodigiosa cantant de jazz Andrea Motis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.