cultura

margalef

Mari Tarragó lloa la figura de la iaia en un nou llibre

Amb el títol ‘La iaia', l'editorial Sd Edicions ha publicat l'obra de l'escriptora prioratina en què a través dels dibuixos plasma els petits records d'infantesa

Respecte de la gent gran, de la natura, dels animals, aprendre a escoltar i a observar tot allò que ens envolta, “amb simpatia i amb molts colors d'optimisme”, és el missatge que Mari Tarragó, autora del seu últim llibre La iaia, publicat per l'editorial Sd Edicions dins la col·lecció El Dodo Bobo, vol transmetre als lectors.

Aquest nou llibre de Mari Tarragó està ple de sentiments. La iaia és un conte que vol ser un homenatge a totes les àvies del món, portadores del tresor de l'experiència, i que l'autora ha fet en memòria de la seva iaia: “Una persona molt important en la meva vida i a la qual vaig estimar molt”.

La protagonista mima, educa sense normes amb amor i amb una entrega absoluta i, segons queda manifestat en la mateixa obra, “convida a caminar entre flors per un món sense espines ple de dolçor i sorpreses que no s'acaben mai”, un món que el lector descobreix a través dels ulls de la néta.

Mitjançant el llenguatge suggestiu i evocador de les il·lustracions fetes per la mateixa autora i que combina encertadament amb el text, aquesta col·lecció pretén fer aflorar la passió en petits i grans. A Mari Tarragó li agrada capbussar-se en el seu passat, en un exercici en què intenta recordar les olors, els colors, la gent, el seu poble, racons, objectes, i que plasma en els seus dibuixos. Són petits records que “fan que els dibuixos de cadascú parlin llenguatges diferents”, afirma l'escriptora.

L'autora

Mari Tarragó va néixer a Reus el maig del 1968. Fins als dinou anys va viure a Margalef (Priorat). Actualment resideix a Barcelona. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i en el projecte Humanitzen els hospitals, il·lustrant parets i sostres amb contes populars que, com en el seu primer llibre, Bocins de felicitat, dins la mateixa col·lecció –i que també inclou l'obra Una de nassos–, ens mostra un món d'emocions a través de la mirada de la gent gran, per la qual l'autora sent un gran respecte i admiració.

LA FRASE

Els petits records fan que els dibuixos de cadascú parlin llenguatges diferents
Mari Tarragó
AUTORA DEL TEXT I LES IL·LUSTRACIONS DE ‘La Iaia'
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.