cultura

L'economia també parla valencià

L'AVL edita un vocabulari econòmic amb prop de 5.000 termes i les seues definicions

La Sindicatura de Comptes havia sol·licitat expressament la seua edició

La presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensió Figueres, i el síndic de Comptes, Rafael Vicente, han presentat en la seu de la Borsa de València el Vocabulari d'economia, editat per la institució normativa, i que consta de prop de 5.000 termes econòmics amb les seues respectives definicions.

Aquesta iniciativa representa, segons el parer de Figueres, “un pas endavant per a normalitzar l'ús del valencià en el món de les finances”, i va dirigit “tant a especialistes com a la resta de lectors, ja que oferix una definició senzilla i intel·ligible de cada terme”, ha puntualitzat. Així, el volum ha servit per a resoldre una doble problemàtica lingüística. D'una banda, la de fixar la forma valenciana dels termes econòmics i, per una altra, la de “vèncer el desconeixement que es té de la terminologia econòmica”, ha afirmat.

El llibre és fruit de la “petició expressa” de la Sindicatura de Comptes i ha contat amb la col·laboració dels tècnics de l'organisme per a la seua elaboració. Es converteix així en un guia “útil i eficaç” per a la utilització correcta del valencià en l'àmbit econòmic, ha manifestat Vicente.

El 'Vocabulari d'Economia' conté a més, dos annexos en els quals es tradueix els termes a l'anglès i al castellà. El glossari se suma a la col·lecció Vocabularis editada per l'AVL, que inclou el jurídic, el nàutic, el de futbol i el de pilota valenciana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.