cultura

Amposta

El Centre d'Arts Visuals d'Amposta, tancat perquè ha plegat el conserge

Fins al dia 10 de juliol hi havia programada l'exposició del guanyador de la biennal d'art 2010

La situació se solucionarà quan es trie el nou director

El Centre d'Arts Visuals d'Amposta, inaugurat l'octubre de l'any passat, està tancat perquè se li ha acabat el contracte al conserge que s'encarregava d'obrir i tancar l'equipament, obert al públic de dimarts a dissabte de 5 a 8 de la tarda i els diumenges d'11 a 2 del migdia. Es tracta d'una situació provisional que se solucionarà quan es resolga el concurs convocat per l'Ajuntament per dotar d'un director gerent el centre. Així ho va explicar la regidora de Cultura, Mar Panisello, que va precisar que tot i que aquesta setmana s'ha hagut de tancar l'equipament perquè ja estan sense conserge, reobriran dissabte i diumenge en l'horari habitual i amb un guàrdia de seguretat, perquè els usuaris interessats puguen visitar l'exposició de Rafael G. Bianchi, el guanyador ex aequo de la Biennal d'Art d'Amposta (BIAM) del 2010. De fet, la mostra de Bianchi, inaugurada el 18 de juny, estava programada fins al diumenge dia 10 de juliol i no hi ha cap altra activitat prevista al Centre d'Arts Visuals fins a finals del mes d'agost, que s'ha programat un taller sobre documentals creatius al Delta. “Quan s'adjudique la plaça de director el Centre d'Arts Visuals tornarà a tenir l'horari habitual”, va dir Panisello, tot i que no va poder concretar quan es resoldrà el concurs. “No pot tardar gaire. Ja hi ha un jurat constituït i es tracta d'una plaça temporal per a només un any”, va concretar l'alcalde, Manel Ferré.

Tal com va avançar El Punt, hi ha dos tècnics que aspiren a ocupar el càrrec de director gerent del Centre d'Arts Visuals d'Amposta: Núria Gil (Amposta, 1964), llicenciada en història de l'art, coordinadora de l'Aula d'Art de la URV a les Terres de l'Ebre, que ha comissariat diverses exposicions al territori, i el tarragoní d'adopció Blai Mesa (Barcelona, 1977), gestor cultural i productor audiovisual que ha fet de comissari del festival de vídeo i art digital Strobe d'Amposta. Es tracta d'una plaça temporal per a un any i a mitja jornada, ja que el consistori no descarta, per a més endavant, cedir la gestió del centre a una empresa privada.

LA FRASE

Estem pendents que s'adjudique la plaça de director gerent. Llavors reobrirem el centre
Mar Panisello
Regidora de cultura de l'ajuntament d'amposta

La ‘no exposició' de Rafael Bianchi

Amb el títol Un exercici d'arrogància i generositat, Rafael G. Bianchi (Olot, 1967), el guanyador ex aequo de l'última Biennal d'Art d'Amposta, ha fet una agosarada proposta expositiva al Centre d'Arts Visuals. Qui s'espere a veure obres exposades s'emportarà una sorpresa, ja que no n'hi ha ni una. “És una no exposició”, explica la crítica d'art ampostina, Núria Gil, qui insisteix que el visitant que vulga entendre alguna cosa de la mostra s'ha de fer amb el catàleg.

Així, Bianchi, amb la col·laboració de l'arquitecte Luis Bisbe, fa una anàlisi exhaustiva del propi espai expositiu del Centre d'Arts Visuals, analitzant des del perímetre, fins a la paret central que divideix l'espai, passant pels accessos, les parets, el terra o les finestres. De cada racó lloa les característiques i en critica els defectes. Per això, arrogància i generositat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.