cultura

Projeccions de futur

S'exposa aquests dies ‘Aproximacions', una mostra que recull una selecció de les realitzacions de joves arquitectes catalans

Es pot visitar fins al 6 de setembre a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Girona

Aproximacions. Joves arquitectes catalans és el títol de la nova exposició que es pot veure des d'aquesta setmana a l'espai La Cova de la seu de la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac). La mostra, de caràcter itinerant i que romandrà oberta fins al 6 de setembre, està conformada per les realitzacions d'arquitectes catalans amb menys de 10 anys de titulació, sorgides de la segona edició del premi Arquia/Próxima 2008-2009 i que van des d'obra construïda fins a treballs acadèmics i projectes culturals.

La mostra té com objecte apropar aquestes propostes al públic, després que aquestes es presentessin en el marc del segon Fòrum Arquia, realitzat a l'Escola d'Arquitectura de Madrid el passat mes d'octubre. A més de l'exhibició de les obres seleccionades, la mostra també té com a objectiu presentar els estudis d'arquitectes joves catalans que les han dut a terme.

Malgrat el títol de l'exposició, la diversitat regna en una mostra de rica pluralitat d'aproximacions al fet arquitectònic, que si una cosa tenen en comú és que totes són resultat d'una actitud d'aprenentatge, de maduració, d'exigència, amb l'objectiu prioritari de poder contribuir, tot i les dificultats, a la millora de les nostres ciutats i paisatges, a la qualificació dels nostres espais de vida.

De les divuit aproximacions presentades, destaquen Intervenció al pati de la Casa Sambolà (Girona), 12 Exposició Premis de les Comarques de Girona i Casa Gaüses (o una casa per 70.000 euros. L'exposició es pot veure al Col·legi d'Arquitectes de Girona (plaça Catedral, 8), i l'horari de visita és de 9 a 15 h durant els dies feiners.

LA XIFRA

10
són els anys de titulació màxima que poden tenir els arquitectes que es presenten al premi Arquia/Próxima.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.