cultura

tarragona

Acord per poder combinar les excavacions i la restauració de la catedral

L'Ajuntament es compromet a posar tots els mitjans necessaris perquè els treballs arqueològics no provoquin problemes a les obres del temple

La segona campanya d'excavacions a l'interior de la catedral de Tarragona finalment podrà continuar després que s'hagin donat per tancats els dubtes que el Ministeri de Cultura havia expressat pel fet que els treballs arqueològics coincidissin amb les obres de restauració del temple. Tant el ministeri com l'Institut de Patrimoni Històric Espanyol han donat el vistiplau a l'Ajuntament de Tarragona perquè continuïn endavant les excavacions a la zona del creuer que impulsa el municipi conjuntament amb l'Arquebisbat de Tarragona i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC). L'acord ha estat possible després de diversos contactes durant aquesta setmana.

Seguretat garantida

“S'ha facilitat tant a la subdelegació com a l'institut tota la informació, i un cop aclarit, es pot continuar endavant amb les excavacions”, va detallar ahir la tinenta d'alcalde de Patrimoni, Carme Crespo. Els arqueòlegs havien decidit posposar la intervenció al creuer (on buscaran noves dades sobre el temple romà d'August) després que el ministeri considerés que no era “tècnicament adequat” combinar l'excavació i unes costoses obres de restauració en què s'estan invertint prop de 3 milions d'euros.

Després que s'hagin superat els recels del govern estatal, l'Ajuntament també s'ha compromès a assumir totes les accions afegides que siguin necessàries per tal de garantir la compatibilitat entre tots dos projectes. “Per exemple, si els tècnics del ministeri consideren que cal reforçar la protecció perquè la pols de l'excavació no afecti la restauració, instal·larem una nova lona”, va explicar Crespo. L'excavació ja disposa d'un pla de seguretat que, si cal, es reforçarà.

LA DATA

04.07
va ser el dia
d'inici de les excavacions. Des de dilluns passat, però, no s'ha excavat i s'han fet altres tasques.

Les dues activitats, al mateix punt

La primera campanya d'excavacions a l'interior de la catedral, que es va fer l'estiu passat, no va comportar cap conflicte amb les obres de restauració ja que les dues activitats es desenvolupaven en extrems oposats del temple. En aquesta ocasió, però, els arqueòlegs han de conviure a la zona del creuer, davant de l'altar major, amb les bastides dels restauradors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.