cultura

tarragona

Canvis a la plaça dels Carros per salvar les restes

Adif haurà de modificar el projecte per no destruir la claveguera romana que es va descobrir durant les obres al pas a nivell

Empresa i Ajuntament confien que no allargarà els treballs

Adif haurà de modificar el projecte de supressió del pas a nivell de la plaça dels Carros perquè es puguin preservar les restes de la claveguera romana que aquest estiu s'han descobert durant l'execució de les obres. Tant l'Ajuntament com la companyia, però, van coincidir que les modificacions seran petites i que, per tant, no haurien d'afectar el calendari de l'esperat projecte, que hauria d'estar acabat l'estiu de l'any vinent.

La decisió de mantenir la claveguera es va prendre en una reunió entre el consistori i Adif que es va realitzar dimecres passat per tractar la descoberta. Els experts, de fet, sospitaven que les restes d'aquesta infraestructura de l'antiga Tàrraco es trobaven en aquest àmbit, tot i que es desconeixia el punt exacte; per aquest motiu, i també per la configuració del subsòl de Tarragona, Adif ja havia previst en el seu calendari d'obres un possible endarreriment a causa d'una descoberta arqueològica.

Canvis a concretar

Els tècnics de la compa-nyia estatal treballen ara en com adaptar la construcció d'un pas subterrani per a vianants al manteniment d'aquesta resta, que continuarà funcionant com a galeria de serveis, una funció que és la que ha permès que la claveguera es mantingués fins a l'actualitat. Tot i que de moment no hi ha data per al nou projecte, fonts d'Adif van tornar a afirmar que l'objectiu és que es pugui tractar a la propera Comissió de Patrimoni, prevista per a final de mes. “Es farà el més ràpid possible”, va avançar la tinenta d'alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, que va descartar que es faci cap tipus de museïtzació de les restes localitzades.

LA XIFRA

3
milions
són els que està invertint Adif en la primera fase del projecte de supressió del pas a nivell.

Els treballs continuaran en un altre punt

Tant Ajuntament com Adif van tornar a incidir ahir en el fet que les obres de supressió del pas a nivell de la plaça dels Carros no s'han aturat per culpa de la descoberta, sinó que senzillament s'han vist alentides. Els operaris, mentre no es concreta la modificació del projecte per salvar la claveguera, treballen en altres punts de l'àmbit d'actuació. L'obra, amb un pressupost de 3 milions, és la primera fase del projecte per eliminar l'encreuament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.