Cultura

Mascarell anuncia un pla per reforçar la cultura

Unes 500 persones treballaran en l'elaboració del pla estratègic 2011 - 2021

Ferran Mascarell considera que la cultura ha de deixar de ser "ornamental"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha anunciat després de la reunió del Consell de Ministres que impulsarà un pla estratègic de la Cultura per a la propera dècada. L'objectiu és reformar el sector i eliminar duplicitats.

El procés d'elaboració del pla, en què està previst que participin unes 500 persones, ha començat aquest dimarts a la tarda amb l'inici de les Terceres jornades de reflexions crítiques, a l'Arts Santa Mònica. Les jornades, comissariades per Xavier Bru de Sala i Vicenç Altaió, comptaran amb la participació d'una seixantena de persones del món de la cultura i la comunicació. Organitzat pel Departament de cultura, el seminari té com a objectius treballar en la comprensió de "les funcions de la cultura al segle XXI als països avançats", enfortir la cultura catalana, trobar estratègies per aproximar la cultura i la societat, i finalment "detectar eixos més eficients de polítiques culturals."

Després de la retallada al març en el sector, el conseller Mascarell assegura ara que vol donar a la cultura la màxima centralitat. En la inauguració de les jornades, Ferran Mascarell ha dit que "toca ser ambiciós" en el sector de la cultura, que a Catalunya dóna ocupació a 300.000 persones aproximadament, i aporta el 4,8% del PIB. "La cultura no és ornamental, sinó constituent de les maneres de viure i treballar", ha dit.

Èxit d'ocupació al TNC

L'anunci de Mascarell arriba el mateix dia en què s'ha fet públic que el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha tancat la temporada amb l'índex d'ocupació més alt de la seva història, segons informa l'agència ACN.

En aquest 2010 - 2011, el TNC ha aconseguit una ocupació del 79,4% malgrat la retallada del 18% del seu pressupost aquest 2011. L'índex d'ocupació s'explica també per la davallada d'espectadors, que han caigut fins a 144.000 persones. Aquesta xifra que no es donava des de la temporada 2001-2002. Per al director artístic del TNC, Sergi Belbel, les xifres són igualment positives, ja que cal tenir en compte l'efecte de la crisi econòmica i la retallada pressupostària, que ha obligat a reduir l'activitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.