la contra

Guanya el bon humor

El certamen de monòlegs de Badalona es consolida entre les cites punteres de l'Estat

Una nova edició. I ja en són quatre. I això ja no hi ha qui ho freni. El Teatre Zorrilla va acollir diumenge la gran final de la quarta edició del Certamen de Monòlegs de Badalona, organitzat amb un gust exquisit per l'Associació Juvenil Projecte 9, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona. Cinc concursants, d'un total de seixanta-dos, s'enfrontaven en una final en què el públic es va fer un tip de riure. La gala, amb un contingut molt àgil, l'obria Bernat Barrachina, en representació de l'entitat promotora, amb una particular versió del conte de La Caputxeta Vermella. Ell es va encarregar de conduir tot el concurs. En pocs instants es va donar pas al primer finalista, Manu Kas, un jove arribat de Vallecas que va explotar els estereotips més cruels que planen sobre aquest barri madrileny. El segon concursant, i finalment vencedor de la nit, va ser Rony, un altre jove però en aquest cas de Lloret de Mar, que es va ficar el públic a la butxaca posant-se en la pell d'un simpàtic quinqui, amb un català molt particular. La tercera concursant, la Vero, jugava a casa ja que era l'única finalista de Badalona. Isaac Der Huelin, un simpàtic malagueny, i El Yuku, un peculiar ionqui procedent de la ciutat veïna de Sant Adrià de Besòs, tancaven el cartell de finalistes. Sobre l'escenari es van sentir acudits i referències als temes més actuals, com ara l'Estatut o Facebook i altres canals de la xarxa, i altres eleccions que són un clàssic en els espais d'humor, com les relacions de parella o el món de les drogues. Tampoc no hi van faltar les al·lusions jocoses al nom del teatre que acollia la cita.

Els cinc monòlegs, d'uns deu minuts de durada, van arrencar les riallades i els aplaudiments del públic que omplia el Zorrilla, però només hi havia premi per a un. El jurat, integrat pels humoristes Dani Pérez, el Lagi i Enric Company, va ser el primer a fer els deures i va seleccionar els tres concursants que optarien al primer premi: Manu Kas, Rony i la Vero. Després, la decisió va quedar en mans del públic, que amb un 45% dels vots va atorgar els 1.500 euros del certamen al monologuista de Lloret de Mar, Rony.

El concurs també va estar brillantment amanit amb la música en directe de Los Reservas, el hip hop de la companyia Brodas i l'humor i la música de David Guapo. De rerefons, el record a l'humorista Pepe Rubianes, recentment desaparegut. Per a ell anaven «les rialles d'aquesta tarda», tal i com va indicar el conductor de la festa.

Al final del certamen de monòlegs, tant el públic com els organitzadors d'aquesta iniciativa en sortien ben satisfets. El concurs, que amb quatre edicions s'ha consolidat com a una de les cites humorístiques més punteres de l'Estat espanyol, és la prova més evident que una ciutat és més rica quan l'empeny la societat civil que la compon. L'Associació Juvenil Projecte 9 va brillar diumenge amb llum pròpia. Però això ja és passat. Ara cal començar a pensar en el cinquè certamen. I en el sisè, i el setè, i el vuitè...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.