Sant Pere redueix costos i amplia el programa

Reus amplia el seguici amb el Ball de Pere Joan Barceló i el Ball de Dames i Vells i inaugura una web que recull les seves festes

Enguany, la crisi ha obligat la regidoria de Cultura a reduir el pressupost de la festa major en 100.000 euros, i deixar-lo en 420.000 euros. Ara bé, les repercussions reals d'aquesta reducció són poques, ja que durant els dies de celebració hi haurà un total de 170 actes, és a dir, 30 actes més que els efectuats l'any passat. La regidora de Cultura, Empar Pont, argumentava per explicar aquesta reducció de pressupost i l'augment del nombre d'activitats: «Enguany tot el que hem pogut fer el personal de l'Ajuntament i les entitats sense encarregar-ho a fora ho hem fet. D'aquesta manera, hem reduït una part important de costos. D'altra banda, el mes de gener ja havíem tancat els concerts, i el cert és que vam aconseguir molt bons preus perquè en aquell moment els ajuntaments en general no estaven gaire per contractar grups.» En aquest sentit, El Canto del Loco, Los Manolos, Yann Tiersen, Rauxa, Fundación No Hay Manera, la Banda Puig, Mesclat o l'Orquestra Maravella són alguns dels noms musicals que ahir es van anunciar per al programa de Sant Pere d'enguany, i que se sumen als que ja es coneixien, i que actuen al parc de la Festa sota l'organització de la coordinadora de Barraques, com són Fangoria o Whiskyn's. Pont destacava que la diversitat d'actuacions estaven encaminades que ningú quedés fora de la festa. Com a novetats de l'edició de Sant Pere d'aquest 2009 s'introdueixen dos nous elements del seguici: el Ball de Pere Joan Barceló, de l'associació Trabucaires de Reus, i el ball parlat de Dames i Vells de Reus, apadrinat pel mateix grup de Tarragona. A banda, enguany s'inaugura una web de les festes, on es pot trobar informació de totes les celebracions de la ciutat, amb imatges noves i antigues, i amb textos escrits per experts de les festes.

El pregó de la festa major enguany serà a càrrec de Jordi Agràs Estadella, president del Centre de Lectura de Reus, entitat que enguany celebra 150 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.