El Fitag estén la seva àrea d'influència

Set municipis oferiran espectacles i s'obrirà un nou espai, al pati de les Magnòlies de la nova seu del govern a Girona

És constatable que el Fitag ha passat en poques edicions, de fet des que l'organització va passar a dependre directament de la Fundació Casa de Cultura, de gairebé ignorar l'existència del teatre amateur gironí a incloure en la seva programació un nombre considerable de grups gironins, i fins i tot produir-ne espectacles. Va ser el cas dels grups saltencs amb La visita de la vella dama (2007), el de La Productora de Santa Coloma de Farners, amb La vie bohème (2008), i aquest any toca La Funcional Teatre de Figueres, que presenta un espectacle de curta durada anomenat Gènesi, basat en el clown i amb l'assessorament de Pep Vila, que servirà, com els dos anteriors, per inaugurar el festival. També son coproducció del Fitag amb grups gironins els espectacles El bon malalt (graduats d'El Galliner) i Les cartes que encara arriben (programa Plus 65, també vinculat a El Galliner), i la peça Lavapiés, d'Otroteatro, de Madrid, que va rebre la invitació de la direcció artística després d'actuar en l'edició de l'any passat. També reforça la vinculació del festival amb el teatre gironí el fet que en el cartell hi hagi dos espectacles provinents del Projecte T, el remarcable, per qualitat i originalitat, El concert(Cor de Teatre, de Banyoles), i l'obra Variació sobre el tema del baró rampant (Bambolina, d'Anglès). Formen part també de la representació gironina els olotins Laboractori (L'Orestea) i els palamosins Gespa Teatre (Els llavis closos).

Les propostes que presentarà el Fitag del 25 al 29 d'agost, totes gratuïtes, han estat triades d'entre les gairebé 150 propostes que s'han rebut, i es repartiran en sis espais diferents, a més de l'Auditori Viader, que continuarà essent la seu del Fitag de Nits, pensat com una mena de cabaret, segons l'organització. Al pati de les Magnòlies, on s'instal·laran 150 cadires, s'hi han d'afegir el Teatre Municipal, La Planeta, La Mercè, el pati de la Casa de Cultura i L'Alternatiu, situat també a l'antic hospici, a l'avantsala de l'aula magna.

Expansió a les comarques

A una iniciativa en què la Diputació de Girona hi posa una gens menyspreable quantitat de diners, calia buscar-li el caràcter supramunicipal, superant l'àmbit geogràfic estricte de la capital. La fórmula triada, de la qual es va fer una provatura l'any passat portant un grup berlinès a actuar a Maçanet de la Selva, és dur alguns grups participants a actuar fora de Girona, aprofitant la complicitat de diversos ajuntaments de la demarcació. En l'edició d'aquest any els participants mitjançant conveni són set, i a Maçanet de la Selva cal afegir-hi Anglès, Blanes, Palafrugell, Palamós, Roses i Olot, que rebrà el grup provinent de la localitat australiana de Goulburn, que participa en el festival gràcies a la col·laboració establerta amb el Festival Mondial de Théâtre de Monaco, organitzat per l'Associació Internacional de Teatre Amateur, en el qual també hi participaran els australians. A cada poble els grups locals faran la funció de grup d'acollida dels grups forans que els hagin designat. Així, participen en l'experiència Bambolina (Anglès), El Mirall (Blanes), Teatre de Contacte (Maçanet), Laboractori (Olot), Aula de Teatre (Palafrugell), La Gespa i Cobosmika (Palamós) i GTR (Roses).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.