Joan F. Mira destaca la sensibilitat d'Anglada en recollir el premi que porta el seu nom

Tots dos són autors influïts pels clàssics i la cultura grega

Joan Francesc Mira va arribar sufocat a Figueres perquè el Catalunya Exprés que el va traslladar no tenia l'aire condicionat obert i la temperatura als vagons era de més de trenta graus. Avui, però, marxarà satisfet amb el reconeixement del premi de narrativa Maria Àngels Anglada (dotat amb 3.000 euros) que organitza l'IES Ramon Muntaner de Figueres i que li va ser entregat ahir a la nit amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que va glossar l'escriptor.

L'obra premiada, El professor d'història, evoca el mite de Faust i és la darrera novel·la d'una sèrie de tres que Mira ha escrit sobre les perplexitats que genera el trepidant ritme de l'evolució humana, emmarcada a València. El jurat del premi Anglada ha decidit guardonar aquesta obra per la seva «pulcritud en la manera de confegir-la i perquè té un bagatge cultural amarat de ressonàncies classicistes posat al servei d'un exercici de memòria, personal i col·lectiva alhora, d'un temps i d'un país».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.