Curt.doc09 dobla el seu pressupost, la dotació dels premis i la participació

El festival de curts documentals se celebra a Vidreres del 25 al 27 de juny

Una trentena de treballs, dels quals quatre són gironins i només un ha passat a la final, sembla una presència una mica pobra de la filmografia catalana, en el festival organitzat per l'associació Nanook, de Vidreres. Jordi Dorca, membre de l'associació i un dels responsables de l'organització, va manifestar ahir que s'han fixat com a objectiu, per a properes edicions, augmentar el nombre de treballs catalans i gironins que es presentin a concurs. Dorca va explicar que l'objectiu del festival, que se celebrarà al Teatre Casino La Unió amb entrada lliure, és «abastar el ventall més ampli possible de tipus de documentals i reflexionar sobre què és ficció i que és documental, un gènere que sembla que és la punta de llança del cinema contemporani». Dorca afirma que el gènere de curt documental té com a característica que «és de creació més lliure, sense el topall que poden suposar les exigències d'una producció».

Els organitzadors van rebre 145 propostes, de les quals en van descartar 13 perquè no s'ajustaven a les bases, i n'han triat 16 que seran les finalistes, d'entre les quals el jurat haurà de triar el millor documental (1.200 euros de premi) i el finalista (600 euros). Els films provenen del Canadà, Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units, Itàlia, Irlanda, Rússia, Ucraïna, el País Basc, el Pakistan i Polònia, a més de Catalunya, incloent-hi Alpha and again, dels gironinsIsaki Lacuesta i Isa Campos.

El jurat el formen el productor Lluís Miñarro, que n'és el president; el realitzador Germán García, el professor de la UdG i crític de cinema d'El Punt Àngel Quintana, i el dinamitzador del Cinefòrum Vitraris Carles Puig.

PROGRAMACIÓ

25 de juny (21.00 h)
El somni
26 de juny (21.00 h)
Ghosts and gravel roads
Stiller abtrag
China's wild west
Why we wax?
La màquina del temps
Four questions for a rabbi
Clean up
Maesmak
27 de juny (19.00 h)
Trobada de festivals
27 de juny (21.00 h)
Alpha and again
Farewell packets of ten
The pain with being thirsty
Nine forgotten songs
On the line
Crown
You cannot hide from Allah
Zietek
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.