Cadaqués recupera la sala Art i Joia

El poble de Cadaqués ja ha recuperat del tot la sala Art i Joia com a teatre o sala polivalent, després que aquest edifici, construït a principi del segle XX, fos sala de ball, cinema i centre d'art, en mans d'un dels secretaris de Dalí, John Peter Moore, i la seva dona, Catherine Perrot. L'any 2005 l'Ajuntament de Cadaqués, amb l'ajut de la Diputació de Girona, va adquirir l'edifici, vinculat històricament a la vida social i cultural de la població, i va començar el procés per a la recuperació plena per al poble d'aquest equipament, que s'ha hagut de remodelar per tal de, entre altres coses, adaptar-lo a la normativa vigent de seguretat. El 2007 es va convocar el concurs per fer les obres de reforma, després d'un temps de funcionament provisional com a centre cultural. L'edifici disposa, entre altres dependències, d'una sala de teatre i cinema amb 144 seients de capacitat.

Els actes d'inauguració del nou equipament van començar ahir, amb la representació de diversos tallers dels alumnes de l'escola Caritat Serinyana. El programa continua avui amb una audició de sardanes de la cobla Ciutat de Girona (12.00 h) i un acte institucional d'inauguració (13.00 h), mentre que a la nit es podrà veure Qui porta la truja a menar (22.30 h), de Focu Boig.

Demà es farà la projecció del film de dibuixos animats El valent Desperaux (17.00 h), adreçat al públic infantil, i l'obra de teatre familiar La Blancaneus i els 7 nans (Xifla2).

La sala Art i Joia també serà, del 26 al 28 de juny, la seu de la segona edició del Cicle de Cinema Llatinoamericà de Cadaqués, organitzat per les associacions Icones, Ariac, i la Càtedra Unesco de Desenvolupament Humà Sostenible, de la UdG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.