La demanda civil d'Aragó per l'art de la Franja es decidirà a Lleida

El govern d'Aragó ha presentat aquesta setmana una demanda a l'Audiència de Lleida, després d'haver-ho fet fa un mes i mig a Barbastre, per tal que un tribunal contenciós administratiu obligui el Patronat del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal a entregar les obres d'art de les parròquies de la Franja de Ponent que té des de fa més de cent anys i que es van recollir mentre les parròquies pertanyien al bisbat lleidatà. La demanda aragonesa es basa en la resolució vaticana que obliga el bisbat de Lleida a entregar el centenar de peces reclamades al bisbat de Barbastre-Montsó, en el qual es van integrar les parròquies catalanoparlants de la Franja quan el 1995 van ser segregades de Lleida.

El govern d'Aragó i el bisbat de Barbastre ja van presentar en el seu dia aquesta demana en un jutjat de Barbastre. Però donat que les obres d'art reclamades són a Lleida, han hagut de presentar la demanda a l'Audiència d'aquesta ciutat.

Els membres del patronat del museu lleidatà es personaran en la causa per separat. Ahir, l'alcalde, Àngel Ros, va anunciar que la Paeria feia el pas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.